Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Utorak 20.11.2012.
14:41
Srna A

Francuski dokumentarac o francuskim mudžahedinima koji su klali Srbe

Poznate ratne fotografije na kojima mudžahedini igraju fudbal sa odsečenim srpskim glavama u Bosni i Hercegovini snimili su pripadnici brigade "El mudžahid", u kojoj su bili i lideri bande iz francuskog Rubea, koji su devedesetih godina prešli na islam.

Jedan od najjezivijih zločina u ratu u Bosni počinili Francuzi preobraćeni u islam
 

Kristof Kaze i Lionel Dimon bili su vođe francuske bande i članovi "El mudžahida". Kaze je poginuo, dok Dimon svedoči o ovoj bandi iz zatvorske ćelije.

Dokumentarac Olivijea Pigetija, prikazan u Francuskoj na "Frans tri", govori o bandi iz Rubea koja je bila aktivna tokom 90-ih i koju u okolini Lila "niko neće zaboraviti". Kaze i Dimon preobratili su se u radikalne islamiste i svojim akcijama prikupljali novac za finansiranje međunarodnog terorizma "u ime Alaha".

Polazeći od ovih činjenica, dokumentarac Pigetija govori o bandi, njihovim zlodelima, a posebno onim počinjenim tokom rata u BiH. Početkom 90-ih ova dvojica Francuza pridružila su se brigadi mudžahedina u BiH. Olivije Pigeti je tokom istraživačkog rada dobio od srpskih i hrvatskih vojnika neobjavljene video-snimke kampova mudžahedina u BiH.

"Srbi i Hrvati su pokušali da pokažu ove snimke, kao i zločine ove brigade, kako bi svi saznali šta se dešavalo", objasnio je režiser franucskom listu "Liberasion".

Egzekucije i ubistva bili su deo svakodnevnice. U BiH je mreža Al Kaide počela da se formira, a Amerika je to dozvolila svom budućem neprijatelju.

"Mladi džihadisti su bili potpuno fascinirani ovim naoružanim i obučenim, bradatim borcima", navodi Pigeti i dodaje da je Al Kaida uspela da izvrši udar u BiH i stvori vezu između svih evropskih džihadista.

Danijel Salvatore Šifer, filozof i humanista koji je i prisustvovao ratu u BiH, napisao je za list "Puan" da se radi o neverovatnim otkrićima u ovom dokumentarcu u pogledu istorijske istine o strašnom sukobu u BiH od 1992. do 1995. godine. On ističe da je brigada "El mudžahid", koja je bila u direktnom kontaktu sa Al Kaidom, počinila najgore zločine nad Srbima pravoslavcima, koje su islamisti smatrali za "nevernike", u nastojanju da stvore prvu islamsku državu u istoriji Evrope.

Šifer podseća da neki novinari tvrde da se tadašnji muslimanski lider Alija Izetbegović jednom sastao u predsedničkoj palati u Sarajevu sa Osamom bin Ladenom lično! On podseća da, bez obzira na sve dokaze koji se i danas otkrivaju u vezi sa stradanjem nemuslimana u BiH, u Hagu još jedino odgovaraju Radovan Karadžić i Ratko Mladić, dok su Alija Izetbegović i Franjo Tuđman preminuli i sahranjeni kao zaslužni građani.

POVEZANE VESTI

Utorak 20.11.2012. 15:22
Нек се зна како смо стварали Републику Српску!
Utorak 20.11.2012. 14:49
molim redakciju za orginalan naslov dokumentarca
Sreda 21.11.2012. 04:27
ma vratice se Evropi sve ovo sto nam je radila i sto nam sudila generale koi su branili celu evropu od radikalni islam i od ustaskih fashista ...trazice te vi Srbiju i pravoslavje ! ne znate sta vam se u Evropi ugnezdilo i sta vam je amerika uradila
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online