Sreda 5. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 27.07.2012.
08:46
A

Poznati bodibilder iza brave

Policija je saopštila imena uhapšenih u racijama sredinom meseca u Sidneju tokom istrage šverca kokaina višemilionske vrednosti. Među njima je poznati bodibilder Adam Pauel (36). On je nekada trenirao i s Hakanom Ajikom koji je u bekstvu, a slovi kao jedna od najtraženijih osoba iz kriminalnog podzemlja.

Vole da pokazuju mišiće: Pauel i Ajik
 


Pauel je uhapšen u zajedničkoj operaciji australijske federalne policije i Komisije za borbu protiv kriminala, saopštio je "Sidnej morning herald". On i njegov kompanjon, kooptuženi Zaharije Litl (36), odgovaraće za snabdevanje oko devet kilograma droge.
Policija veruje da je vrednost droge, u koju spadaju i zabranjene supstance za proizvodnju droge, oko 4,5 miliona dolara.

Redovan takmičar

 

Sidnejski dnevnik navodi da je Pauel trenirao sa Ajikom. Obojica uživaju u bodibildingu i fotografisali su se zajedno pokazujući mišiće. Pauel je redovan takmičar. Ove godine bio je drugi u kategoriji preko 100 kilograma na prvenstvu Australije u bodibildingu, fitnesu, figuri i bikiniju. I njegova bivša žena takođe se takmiči.
U raciji na njegovu kuću, policija je navodno zaplenila 17.000 dolara u kešu, steroide i pištolj.

Pauel iz Herlston Parka i Litl iz Matravila uhapšeni su 13. jula, a posle osmomesečne istrage koja je podrazumevala i njihovo detaljno praćenje. Nisu zatražili puštanje uz kauciju, a ovu mogućnost sudija Majkl Prajs na sudu u Paramati im je i formalno odbio.


Vlasti su držale hapšenje u tajnosti, u nadi da će moći da izvrše još hapšenja povezanih sa osumnjičenim sindikatom droge - naročito ako bude bilo kakva moguća veza sa Ajikom za kojeg policija sumnja da je značajan igrač u podzemlju s drogom.


Hakan Ajik (33) nalazi se u bekstvu u inostranstvu pošto je avgusta 2010. pobegao dok je bio na slobodi uz kauciju pod optužbom za uvoz heroina.


Policija želi da se Ajik vrati kako bi bio ispitan o dugoj listi aktivnosti organizovanog kriminala, uključujući uvoz heroina i pokušaj osnivanje industrijske laboratorije metamfetamina u Indiji.


U decembru 2010. uhapšen je na Kipru, ali je tamo pušten uz kauciju, posle čega je nestao.


Prošlog meseca, u operaciji Polaris, na dokovima Sidneja zaplenjeno je 20 kilograma heroina u kontejneru s Tajlanda. Optuženo je ukupno pet osoba.

POVEZANE VESTI

Petak 27.07.2012. 12:12
A sto je steroide zaplenila??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online