Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 11.05.2012.
07:15
Blic A

Srpski narko bos pobegao iz zatvora u Dominikani

Srbin Nebojša Gacanović, koji je prema pisanju medija Dominikanske Republike uhapšen zbog šverca 180 kg kokaina, uspeo je da pobegne iz pritvora, piše "Blic".

 Uhapšen zbog 185 kg kokaina, pa pobegao iz zatvora: Nebojša Gacanović
 

Za Gacanovićem, koji je uhapšen kao pripadnik kriminalne grupe državljanina Hrvatske Zlatka Ugarkovića, raspisana je poternica Interpola.

Gde se krije Gacanović, inače rodom iz Aleksinca, zasad nije poznato. U srpskoj policiji tvrde da kod nas nije bio poznat kao izvršilac krivičnih dela. "Gacanović u Srbiji nema krivični dosije", kažu u MUP Srbije.

Za razliku od njega, prema pisanju zagrebačkih medija, osumnjičeni Hrvati odranije su poznati tamošnjoj policiji. U grupi koja je planirala da prokrijumčari 180 kilograma kokaina nalazi se i Zadranin Elvis Mužanović, poznati ugostitelj kome se zbog trgovine drogom sudilo pre 12 godina.

Osim njega, u Hrvatskoj je uhapšen i Dražen Miletić, dok su u Dominikanskoj Republici uhapšeni Ugarković, koji je vodio poslove na terenu oko kupovine i krijumčarenja kokaina, i Marinko Markulin.

Istovremeno u Italiji je uhapšen Milivoj Šango, koji je u ovoj zemlji čekao isporuku droge, koja je dalje trebalo da se prokrijumčari u zemlje istočne Evrope. Za njegovim nećakom Ivanom Šangom, koji je takođe deo grupe, raspisana je poternica.

Grupa je, prema pisanju zagrebačkih medija, u ovom poslu trebalo da profitira za pet miliona evra, kolika je vrednost kokaina veoma velike čistoće, koja je zaplenjena kod uhapšenih. Podaci policije ukazuju na to da je drogu iz Venecuele na Karibe prebacio Kolumbijac, saradnik hrvatskih dilera, odakle je ona brodom trebalo da bude prebačena do Italije, a zatim u Hrvatsku i dalje.

Planovi dilera presečeni su u akciji kojom je rukovodila hrvatska policija, a u kojoj su učestvovale i policije Italije, Francuske i američka DEA. Pod prismotrom ovih policija dileri su bili duže od šest meseci.

Za to vreme utvrđeno je da dilerska grupa poslovima rukovodi iz iznajmljene kuće u blizini plaže, u poznatom dominikanskom letovalištu Boka Kika. U ovoj kući boravili su Ugarković, Ivan Šango, Gacanović, ali i izvesni Hose Para Fjorentino iz Venecuele. Akcija hapšenja osumnjičenih izvedena je na jahti “Ihtis” na kojoj je pronađeno 175 paketa kokaina.

Policija je ovu akciju nazvala “Pomorska barijera”, a hrvatski mediji navode da će osumnjičenim dilerima biti oduzeta imovina zarađena na prodaji droge.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online