Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 20.03.2012.
09:34
RTS A

Ruski specijalci stigli u Siriju

Ruski tanker "Iman" uplovio je u sirijsku luku Tartus, a na njemu se, prema navodima agencije RIA Novosti nalazi izvestan broj pripadnika specijalne protiv-terorističke jedinice ruske ratne mornarice, ali ostaje nejasno zbog čega su Rusi poslali specijalce u tu državu.

Izveštaj RIA Novosti na arapskom i ruski marinac u sirijskoj luci

Vest o dolasku mornaričkih specijalaca u Tartus usledila je dan pošto su u Damasku izbile ulične borbe između snaga bezbednosti i pobunjenika. U sukobima u Siriji, prema tvrdnjama UN poginulo je više od 8.000 ljudi.

Informaciju o dolasku tankera Iman u Siriju objavila je ruska agencija RIA Novosti, ali samo na arapskom, gde je i objavljena fotografija ruskih mornara u sirijskoj luci. Nejasno je, međutim, koliko se ruskih specijalaca nalazi u Siriji.

Ruska crnomorska flota, kojoj formacijski pripada ovaj brod, saopštila je da je Iman "zamenio drugi ruski brod koji je upućen u Siriju kao demonstracija ruskog prisustva, ali i za slučaj potrebe da se iz te države evakuišu ruski državljani". Zapadni diplomati u UN su vest o slanju ruskih specijalaca u Siriju nazvali "bombom, koja će sigurno imati ozbiljne posledice".

Ruski ministar odbrane Anatolij Sredukov je demantovao da su ruske snage aktivne na sirijskoj teritoriji, ali je rekao da u Siriji "ima ruskih vojnih i tehničkih savetnika".

Uprkos jasnom otporu Rusije bilo kakvoj stranoj intervenciji u Siriji, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je prošle nedelje u Dumi jasno saopštio da Moskva nema nameru da u tu državu šalje borbene jedinice.

"Što se tiče pitanja da li je neophorno da se Rusija suprotstavi Americi u Siriji... ili uzme učešće u borbenim operacijama, odgovor je ne. Verujem da bi to bilo suprotno ruskim nacionalnim interesima", rekao je Lavrov.

POVEZANE VESTI

Utorak 20.03.2012. 10:26
Сасвим је нормално да руски војници буду присутни јер је свиђа познато да имају базу. Питање иде на погрешну страну, јер треба питати енглезе и американце шта њихови специјалци траже у Сирији и то са терористима мада су и они највећи терористи?!
Utorak 20.03.2012. 09:40
Specijalci su tu da stite bazu i ruske gradjane
Utorak 20.03.2012. 13:05
Svaka akcija sa Ruske strane izaziva reakciju NATO bloka. SAMO NAPRIJED BAĆUŠKE!!! SRBIJA VAS ČEKA:
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online