Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 02.03.2012.
11:12
Beta A

Putin: Predložiću Medvedeva za premijera!

Ruski premijer i predsednički kandidat Vladimir Putin potvrdio je da će u slučaju pobede na predsedničkim izborima na mesto premijera predložiti sadašnjeg predsednika Dmitrija Medvedeva.

Predložiću Medvedeva za premijera!

U sinoćnjem razgovoru sa glavnim urednicima nekih stranih medija, o čemu je objavljen stenogram na sajtu premijera, Putin je rekao da dogovor sa Medevedevom o tome "nije samo želja da se sedi na vlasti, već i želja da se nastave reforme koje su započete ". On je rekao da u tome ne vidi nikakve priznake "političke oligarhije".

Na pitanje da li će posle izbora zaoštriti politiku posle izbora, on
je odgovorio negativno. "Zašto bih to radio? Obrnuto, predsednik Medvedev je predložio parlamentu ceo niz zakona koji liberalizuje naš politički sistem".


"Otkuda ti strahovi, kada mi činimo obrnuto, ne znam", dodao je Putin. Rekao je, takođe, da ne misli da je za poslednjih 12 godina napravio
neku grubu grešku.

" ta je tu neobično? Mi pošteno i jasno govorimo zemlji, predlažemo da ako se neki građanin bude kandidovao na mesto
predsednika, onda će premijer biti Medvedev", kazao je Putin.

"Zar smo nekog obmanuli? Postoji li neka nedorečenost? Ne, mi smo izašli pred birače otvoreno i pošteno, i dajemo mogućnost
građanima da procene da li se slažu sa tim ili ne. Kakva oligarhija tu postoji?", odgovorio je kontrapitanjem Putin.

Na pitanje "zašto nije dozvolio Medvedevu da se ponovo kandiduje", Putin je rekao da je odluka o kandidovanju zajednička, i da je doneta tek krajem prošle godine, i na osnovu toga što je njegov rejting bio veći nego rejting Medvedeva.

Putin je kazao da nije razmišljao o tome da li će se kandidovati i na narednim izborima 2018. godine, što mu je dozvoljeno po Ustavu. "Ne znam da li hoću da sedim (na vlasti) 20 i više godina. Nisam još odlučio", kazao je Putin.

Na pitanje da li namerava da sprovede vanredne parlamentarne izbore što zahteva opozicija, on je odgovorio negativno, navodeći da će naredni biti održani "u roku, predviđenom aktuelnim zakonodavstvom".

Na pitanje da li su ga iznenadile akcije protesta posle parlamentranih izbora, Putin je rekao da tu "nema ničeg iznenađujućeg", i da je to za Rusiju veoma dobro iskustvo.

"Vas ne iznenađuju milonske akcije protesta koje se odvijaju u evropskim prestonicama povodom puteva prevazilaženja krize. Nije začuđujuće ni za Rusiju što su ljudi posle krize još jednom pogledali rezultate rada države, na rezultate rada izvršne vlasti, ocenili tok predizborne kampanje za Državnu Dumu", kazao je Putin.

Po njegovoj oceni, protesti čine strukture vlasti efikasnijim, zahtevaju razmišljanje i komunikaciju sa društvom.

Na molbu da prokomentariše gubljenje podrške u velikim gradovima i to što je nova srednja klasa raspoložena protiv njega, Putin je kazao da u velikim gradovima ima zaista manje pristalica, ali da su oni svejedno u većini. Posavetovao je novinarki da "gleda ono što jeste, a ne to što bi želela da vidi".

Na pitanje zašto nikada ne učestvuje u debatama sa drugim kandidatama, Putin je naveo da za to postoji više razloga: da dobro zna protivkandidate i njihove programe, da obećavaju "sve", i da ne shvataju šta bi morali da realizuju.

"Najvažnije je ovo: na položaju na kojem sam ja, nisu važne debate i obećanja, već rezultati rada prethodnih godina. Po tom kriterijumu određuje se stepen poverenja prema takvom čoveku kao što sam ja koji tokom dosta dugog perioda vodi i državu i Vladu.

POVEZANE VESTI

Petak 02.03.2012. 11:57
Oni bar javno kazu kakav im je plan.Sto se tice demokratije amerikanci su daleko od toga a pretstavljaju se kao najvece demokrate.Kod amere je izbor za predsednika samo farsa jer su ga vec izabrali vladari iz senke.Cista je glupost da je on najmocniji covek na svetu,on je samo pion u sahu,menjaju im se predsednici ali politika ostaje ista.Nije sto sam rusofil al je neosporivo da je Putin trenutno najmocniji covek na svetu,jer ne mora da slusa ove vladare iz senke.
Petak 02.03.2012. 18:43
Najbolji drzavnici u svetu.
Petak 02.03.2012. 12:13
A pa da ..REZULTATI RADA SE GLEDAJU tamo....... a mi ovde ne vidimo jos rezultate pa ne reagujemo
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online