Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 05.02.2012.
03:30
Vestionline A

Obama: Asad treba da ode sa vlasti

Predsednik SAD Barak Obama pozvao je sirijskog predsednika Bašara al Asada da napusti vlasti optužio njegov režim za "ubijanje civila".

"Asad treba odmah da prekine sa ubijanjem i zločinima protiv sopstvenog naroda, treba da napusti vlast i dozvoli da se odmah sprovede demokratska tranzicija" , rekao je američki predsednik u saopštenju.

Asad treba odmah da prekine sa ubijanjem naroda: Barak Obama

Sirijske vlasti ubile su preko 230 civila u Homsu, uporištu pobune protiv sirijskog režima, prema navodima sirijske opozicije. To je najveći broj žrtava u jednom danu od kad je pobuna počela u martu prošle godine.

"Juče je sirijska vlada ubila stotine sirijskih građana, uključujući i žene i decu... Ja čvrsto osuđujem te grozne napade sirijske vlade protiv naroda u Homsu i upućujem najdublje saučešće onima koji su izgubili svoje bližnje", dodao je Obama.

Obama je rekao da Savet bezbednosti Un koji se danas sastao da razmatra novi nacrt rezolucije o Siriji ima priliku da se "digne protiv brutalnosti režima Bašara al-Asada i da pokaže verodostojan branilac univerzalnih prava zapisanih u Povelji Ujedinjenih nacija".

Zapadne zemlje se nadaju da će se danas glasati o tom predlogu rezolucije o nasilju u Siriji ali nije sigurno da će proći. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je danas tokom konferencije o bezbednosti u Minhenu da Moskva još vidi dva
suštinska problema u nacrtu rezolucije.

Nemački, britanski i francuski ambasadori rekli su da očekuju da će se danas glasati o rezoluciji i da je njen tekst jednostavan i da podržava arapski mirovni sporazum, kao i da ne treba više odugovlačiti posle "užasnih događaja u Homsu". Rusija i Kina blokirale su usvajanje rezolucije o Siriji u Savetu bezbednosti UN u oktobru.

Prema proceni Ujedinjenih nacija više od 5.400 ljudi je ubijeno u desetomesečnoj pobuni i vladinom suzbijanju demonstracija u Siriji.

POVEZANE VESTI

Nedelja 05.02.2012. 03:43
Sami pobunjenici su vec dali ispravku ,nije 230 nego 55 poginulih Bijela kuća najsnažnije vrši pritisak na sirijskog predsjednika, ponavljanjem kako bi mogao doživjeti istu sudbinu kao i libijski vođa pukovnik Muammar Gaddafi prošle godine, navodi Reuters.
Nedelja 05.02.2012. 10:48
Grozni Asad ubio 230 civila, pa sta je to u poredjenju sa milion koje je pobio Obamin prethodnik, Bus mladji iz udruzenja lobanje i koske, ili stotine hiljada koje je pobio Nobelovac za mir u Avganistanu, Iraku i Libiji, zajedno sa patkuljkom, ukljucujuci naravno i zene i decu. Pa eto od njih niko ne trazi da odu sa vlasti, a i kako ce kada su podplaceni na duze vreme. Sledeci zadatak je izazvati III svetski rat i spasisti privatne banke od propasti, koje posle rata pocinju igru iz pocetka, za sledecih 100 godina, nadaju se oni.
Nedelja 05.02.2012. 07:59
Da sam na na mestu Asada jednostavno bih opkolio grad, ali iskljucivo sa pesadijom bez napadanja. Pesadiji skinuo zvanicne uniforme i uradio isto ono sto su tamo neki uradili sa Libijom. Istovremeno sve snimao sta se dogadja i aktivirao u US. agencije za propagandu. Za sada Asad ne upotrebljava tesko naoruzanjeali i ako ga upotrbi to mora biti isto kao kod nemaca blitz krig, 7 dana fik i gotovo. Ameri postuju samo realno stanje na Terenu, podvlacim NA TERNU.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online