Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 11.01.2012.
09:09
Beta, Srna A

Ubijen iranski nuklearni naučnik

Iranski nuklearni naučnik i profesor univerziteta Mustafa Ahmadi Rošan ubijen je danas u Teheranu u eksploziji bombe podmetnute u automobil u kojem se nalazio, javljaju agencije.

Bomba je podmetnuta pod automobil (foto:ilustracija)

 Osim profesora, u napadu je ubijen i jedan pešak, dok je jedna osoba koja je bila u vozilu teško povređena.

"Jutros je jedan motociklista podmetnuo bombu u automobil 'pežo 405', koja je ubrzo posle toga eksplodirala", rekao je zamenik guvernera provincije Teheran Safarali Baratlu, a prenela iranska novinska agencija Ilna.

"Reč je o magnetnoj bombi, sličnoj koja je upotrebljena za ubistvo naučnika i povezana je sa radom cionista", rekao je Baratlu, misleći na događaj iz novembra 2010. godine kada je jedan nuklearni naučnik ubijen, a drugi ranjen.

Iran je tada za ove napade okrivio izraelsku, britansku i američku obaveštajnu službu, rekavši da oni ubijaju ključne osobe koje rade na iranskom nuklearnom programu

Mustafa Ahmadi Rošan (32) diplomirao je na univerzitetu za naftnu industriju i nadgledao je pogon za proces obogaćivanja uranijuma u Natancu, u provinciji Isfahan, naovodi izvor.

Poluzvanična iranska novinska agencija Fars javila je da još nije utvrđeno da li je Ahmadi sarađivao u okviru iranskog nuklearnog programa i na kom odseku na fakultetu je predavao.

U poslednjih nekoliko godina više nuklearnih naučnika je ubijeno u Iranu, za šta je Teheran optužio SAD i Izreal. Te dve zemlje odlučno su negirale optužbe Irana.

POVEZANE VESTI

Sreda 11.01.2012. 09:51
А ово каобајаги није тероризам и није метод нациста?! Јесте! Убијати људе као животиње у лову без доказа и пресуде у име некакве демократије јесете глобални и стварни тероризам најнеслободније земаље, САД-а! Лепо рече за Амере г. М. Узелац "demokratska je i Amerika u kojoj je od pet crnaca četiri bar jednom bilo u zatvoru, dok je od tih pet jedan uvek u zatvoru." - тако да ово не чуди никако. Једноставно рат је поодавно почео, али нама Србима не иде у прилог победа ни једне стране у том рату, тј. ни Амера ни Ирана јер нам исто мисле само на мало различите начине. Најбоље би било да једни другима поломе вратове тако би многе непријатељске нам кичме пукле и овде на Балкану.
Sreda 11.01.2012. 09:40
tvorci pravog terorizma u akciji
Sreda 11.01.2012. 10:00
AMERI, Izraelci, Europejci, Arapi u dosluhu sa njima i svi ostali teroristi i sateliti, rade posao mic po mic, ili korak po korak! Igre bez granica ali za dobar profit! Iznad IRANA, NADNELI SU SE CRNI OBLACI! Setimo se SRBIJE, IRAKA, LIBIJE, AVGANISTANA i mnogo toga jos!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online