Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Ponedeljak 09.01.2012.
15:13
Blic A

Ubica Srba: Naučili smo ih lekciju koju će pamtiti čitav život

Loaj al-Zogbi, vođa islamističkog pokreta salafista Al-Mouinoun, osumnjičen je da je odgovoran za tri samoubilačka napada u Damasku kada je krajem prošle godine poginulo na stotine ljudi. Sirijske vlasti veruju da je glavni krivac iza ovih zločina Al-Zogbi koji je devedesetih godina učestvovao u ratovima na teritoriji Bosne i Hercegovine u koju je došao sa grupom mudžahedina iz Avganistana, preko Sudijske Arabije i Hrvatske, saznaju beogradski mediji.

Ovo je hrvatskom “Večernjem listu” otkrio Ahmed Munir, član odbora za nacionalnu sigurnost Sirije i član sirijskog parlamenta.

- Mogu da tvrdim da iza tri samoubilačka napada u Damasku stoji Loaj al-Zogbi i Al-Mouinoun, organizacija srodna Al Kaidi – rekao je Munir dodavši da sirijskim vlastima nije poznato gde se nalazi Al-Zogbi.

Ubijao Srbe i Hrvate za vreme rata u BiH: Loaj al-Zogbi

Munir je za hrvatski list otkrio do sada nepoznate podatke o učestvovanju ovog teroriste u ratovima na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

- Lično je izjavio da je iz Beča, preko Hrvatske ušao u BiH, gde se priključio brigadi Al-Mudžahed. Ratovao je na Igmanu, u srednjoj Bosni i istočnom Mostaru, a zadatak mu je pod okriljem saudijske humanitarne organizacije Al-Haramain preko Hrvatske u Bosnu prebacuje borce, oružje i novac - objasnio je Munir.

Al-Zogbi tada je koristio falsifikovana dokumenta, poput akreditacije UNHCR-a i Ministarstva spoljnih poslova Hrvatske kao “službenika humanitarne organizacije Al-Haramain” sa prebivalištem u Zagrebu.

– Njemu je pomagao Abdulmuti al-Nemer, navodno direktor islamske humanitarne organizacije, koji je upravljao aktivnostima terorističkih ćelija u Hrvatskoj i BiH. Ova organizacija je zapravo služila kao logistički centar terorističke infrastrukture u obe zemlje – istakao je Munir.


Al-Zogbi je svoj boravak u BiH potvrdio u nedavnom obraćanju arapskim medijima.

– Prošao sam ratišta na Igmanu, u srednjoj Bosni, istočnom Mostaru. Rat u BiH je za nas bio nešto posebno, jer smo učestvovali u pobedi muslimanskog naroda nad nevernicima. Najzadovoljniji sam što smo Srbima i Hrvatima naneli poraz i naučili ih lekciju koju će pamtiti čitav život. Oni se više nikada neće usuditi da napadnu našu braću muslimane, jer znaju da ćemo uvek biti spremni da im pomognemo i branimo – izjavio je Loaj al-Zogbi.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 09.01.2012. 15:39
Само још један доказ да је Ал-Каида љубљено чедо Америке и да између Амера и исламских фундаменталиста нема баш никакве разлике не само по методамо него и по циљу.
Ponedeljak 09.01.2012. 15:51
zato ce vas ameri dovesti do samounistenja,,,,za saku balija u pederaciji ce ubiti milione u arapskim zemljama.
Ponedeljak 09.01.2012. 16:06
Ovaj krvnik je dokaz da su nam Ameri veci neprijatelji od Irana i Sirije
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online