Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 24.12.2011.
19:03
B92 A

Proizvođač implantata na poternici

Interpol je izdao crvenu poternicu za osnivačem francuske kompanije PIP koja proizvodi implantate za grudi, Žan Klodom Masom.

Foto: Ilustracija
 

Francuska država je najavila da će platiti uklanjanje silikona svim ženama u Francskoj, kojih ima oko 30 000, koje imaju implante ovog proizvođača.

Interpol ističe da izdavanje poternice, ipak, nije povezano sa skandalom oko implanta. Agencija navodi da je Mas na listi najtraženijih od juna zbog optužbe za vožnju pod uticajem alkohola u Kostariki.

Francuski ministar zdravlja Ksavije Bertran rekao je da oni koji su odgovorni za proizvodnju proteza moraju da "odgovaraju za svoje postupke".

Ministarstvo zdravlja Francuske juče je pozvalo 30.000 žena da se obrate lekarima da im iz grudi uklone silikonske implante kompanije PIP, uz navod da se radi o "preventivnoj meri" koja nije hitne prirode.

Desetine hiljada žena u Francuskoj, Velikoj Britaniji, Italiji, Španiji, Portugalu i drugim evropskim i južnoameričkim zemljama nose implante kompanije PIP. Do sada su zdravstvene vlasti preporučivale ženama s tim implantima da konsultuju svog hirurga ili lekara kako bi obavile odgovarajuća klinička i radiološka ispitivanja i utvrdile stanje proteze.

Kompanija PIP osnovana je 1991. godine na jugu Francuske za proizvodnju implantata za grudi, i nalazi se u postupku likvidacije od marta 2010. Ta kompanija je jedno vreme bila treća po veličini u svete u sektoru implantata i prodavala je oko 100.000 proteza godišnje, koje su uglavnom išle u inostranstvo.

Ministarstvo zdravlja Francuske juče je pozvalo 30.000 žena da se obrate lekarima da im iz grudi uklone silikonske implantate te francuske kompanije, uz navod da se radi o "preventivnoj meri" koja nije hitne prirode.

Desetine hiljada žena u Francuskoj, Velikoj Britaniji, Italiji, Španiji, Portugalu i drugim evropskim i južnoameričkim zemljama nose implantate kompanije PIP. Do sada su zdravstvene vlasti preporučivale ženama sa tim implantiatma da konsultuju svog hirurga ili lekara kako bi obavile odgovarajuća klinička i radiološka ispitivanja i utvrdile stanje proteze.

Sto Britanki koje imaju ugrađene te implantate su 2007-2008. tužile kompaniju PIP zbog "defektnih proteza" zato što su imale curenje silikonskog gela. Kompanija je na kraju osuđena da plati 1,4 miliona evra nadoknade, zbog nepojavljivanja na sudu, rekao je advokat jednog od dva glavna direktora te kompanije.

POVEZANE VESTI

Subota 24.12.2011. 19:13
Agencija navodi da je Mas na listi najtraženijih od juna zbog optužbe za vožnju pod uticajem alkohola u Kostariki. ** Najtrazeniji sto je vozio pijan a ne sto je upropastio 30.000 zena, Ali je dobro sto Francuska vlada oseca obavezu (izdali mu dozvolu za rad sa implantima ) , da obesteti tj. plati *popravku*
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online