Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 07.12.2011.
20:13
Beta A

Rusija: Video snimci o izbornoj krađi falsifikovani

Predsednik Centralne izborne komisije Vladimir Čurov je izjavio da je veliki broj video snimaka o kršenju izbornih pravila na nedeljnim parlamentarnim izborima "falsifikovan".

"Na internetu se mogu naći svakojake izmišljotine oko kršenja izbornih pravila", kažu ruski zvaničnici
 

U intervjuu za naredni broj nedeljnika Itogi, Čurov je rekao da je reč o "filmovima sa izmisljenih biračkih mesta, iz stanova".


"Na internetu se mogu naći svakojake izmišljotine oko kršenja izbornih pravila", kazao je Čurov.


Po njegovim rečima, on je još dan pre glasanja "znao o nekoliko izmišljenih biračkih mesta, gde su snimali filmove".


Dan posle izbora na Jutjubu se pojavio ogroman broj snimaka gde su zabeležena kršenja izbornih pravila. Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev, koji naglašava da je stalni posetilac interneta, izjavio je da ne veruje da to snimci odražavaju stvarnost.


"Pogledao sam tamo neke snimke... Na njima se ništa ne vidi... viču, bezobrazluk. Mada, naravno, treba proveriti nepravilnosti", rekao je Medvedev koji je bio nosilac liste Jedinstvene Rusije koja je osvojila skoro 50 odsto glasova.


Medvedev je potom, u utorak, na sastanku sa Čurovim, kazao da ti snimci ništa ne dokazuju. Ruski predsednik je pri tom, Čurovu kazao da je "mađioničar", jer je tačnije od svih predvideo rezultate izbora.


"Ja tek učim", odgovorio je Čurov.


Lider partije Jabloko, koja nije prešla cenzus za ulazak u parlament, Sergej Mitrohin kazao je da će ta partija na protestu u Moskvi u subotu tražiti smenu Čurova, jer je, po oceni te partije, u Moskvi od Jabloka ukradeno dve trećine glasova.


 

POVEZANE VESTI

Sreda 07.12.2011. 20:18
почели роварити и по Русији...петоколонаше нашли..па сад кљуцају
Sreda 07.12.2011. 20:56
Русија је озбиљна држава и не врујем да белосветски колонијалисти и империјалисти могу да је сломе, имају они доста искуства са сличним стварима. Овакве и сличне вести могу послужити само као душевна храна којекаквим "натофилистима". Ипак иза Русије стоји озбиљна служба безбедности и озбиљни политичари руске националности што је основ за очување националних интереса.
Četvrtak 08.12.2011. 10:41
Сасвим је евидентно да ће НАТО зликовци покушати да искористе могућност гнева народа који се увек јави када је изборна крађа у питању. Добро им је ишло у Србији, није били лоше кренуло у Украјини, е сад би волели да исти модел примене и на Русију.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online