Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 18.11.2011.
16:36
RTS A

Putnici naterani da plate gorivo na sred leta

Pojedine aviokompanije ekstra naplaćuju hranu, piće, rezervaciju sedišta, prtljag, ali nijedna do sada nije tražila putnicima pare za gorivo. I to na pola puta!

Ko neće da plati gorivo može da izađe i sačeka sledeći avion

Austrijska aviokompanija "Komtel er" pre dva dana je naterala putnike da plate troškove dosipanja goriva prilikom zaustavljanja u Beču, piše bečki dnevnik "Kurir". Na letu od indijskog grada Amritsara do engleskog Birmingema, putnici su u glavnom gradu Austrije morali da sakupe 24.300 evra da bi nastavili put ka krajnjoj destinaciji.


Uglavnom, umesto da normalno nastave let posle sipanja goriva, osoblje je zamolilo 180 putnika da izađu iz letelice, jer dalje ne idu. Besni, putnici su odbili napuštanje aviona, a piloti su čak u pomoć pozvali policiju na bečkom aerodromu "Švehat", koja je odgovorila da nije nadležna za rešavanje ovakvih sporova.
 

Iako su već satima putovali, putnici su se odlučili na štrajk sedenjem, koji je urodio plodom. Kompanija im je zatim dala ponudu: nastavićemo let za Birmingem pod uslovom da skupite 24.300 evra, koje "Komtel" duguje.


Britanski Kanal 4 je prikazao snimak na kojem se vidi član posade koji se obraća putnicima rečima: "Treba nam nešto novca da platimo gorivo, aerodrom, da platimo sve što treba. Ako želite u Birmingem, moraćete da platite".


Samo tri putnika se odlučilo da izađe i promeni let, dok je ostatak prikupio potreban novac. Pošto nisu svi kod sebe imali gotovinu, uz pratnju obezbeđenja, pare su podigli na bankomatima na aerodromu. Posle šest sati provedenih na aerodromu u Beču, letelica je puštena dalje.


"Niko nam nije ništa rekao. Oni su želeli samo novac u gotovini. Svi su bili ljuti", prepričao je Tarloh Sing, jedan od putnika koji je učestvovao u isplati dugovanja austrijske kompanije.

Avionu zabranen let zbog neplaćene rate

 

Direktor kompanije Rihard Fluk objasnio je da poslednja rata za lizing aviona nije plaćena te da se zbog toga firma preko koje je uzeta letelica na lizing, "Mint ervejs", protivila da se nastavi let ka Birmingemu.
Prema Flukovim rečima, pre 10 dana su prvi put računi plaćani sa zakašnjenjem, a pošto je prošla rata izostala, ova kompanija je odlučila da se povuče iz posla.
Naime, "Mint ervejs", sa sedištem u Madridu, stavlja na raspolaganje avione i posade "Komtelu", a avione zakupljuje britanski tur-operater "Skyjet".
Nedelja rotacije sa četiri leta košta, kako je agenciji APA objasnio Fluk, oko 450.000 evra, a "Skyjet" taj novac direktno plaća "Mint ervejsu". Direktor je ukazao da je je ova linija bila dobro popunjena, ali da se ne zna da li će biti nastavljena.
U ovom trenutku su letovi obustavljeni, i svi planirani letovi otkazani do daljnjeg.

Petak 18.11.2011. 18:10
Т осу требали у току лета ... ко не плати одмах да напусти летелицу.
Petak 18.11.2011. 18:46
Bankrot...pa nema vise zezanja kroz bele rukavice. Steta za putnike. Dugorocnost placanja racuna u krizi prelazi u ODMAH. Koliko ce samo ovakvih "slucajeva" da bude i to ne samo u turizmu i prevozu...ima firme da "padaju" kao trule jabuke, u bukvalnom smislu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online