Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 12.10.2011.
18:39
Vestionline A

Preko noći ostarila više od 50 godina

Lekariu Vijetnamu ne mogu da otkriju šta se desilo 26-godišnjoj devojci koja je za samo nekoliko meseci prošla munjevit proces starenja, pa sada izgleda kao da ima 80 godina.

Na levoj strani je Ngijen pre tri godine, a sa desne njen današnji izgled

Suprug Vijetnamke Ngijen Ti Puong posmatrao je kako njegova žena stari neverovatnom brzinom, tako da se skoro može reći da se jednog jutra probudio pored 26-godišnje starice. Iako je njena lepota izbledela u svega nekoliko meseci, njegova ljubav nije. Sve je počelo 2008. godine.

Ngijen je naglo počela da dobija bore pa je sa 23 godine izgledala kao da ima 70. Ove godine napunila je 26, ali ko je ne zna rekao bi da nema manje od 80.


"Pre pet godina bila sam lepotica, a sada sam ovako ružna", rekla je nesrećna žena pokazujući svoju sliku na dan venčanja.

Pretpostavlja se da je sve počelo kada je Ngijen pojela morske plodove, na koje je alergična.


"Svrbelo me celo telo, čak i u snu. Kupila sam lek u lokalnoj apoteci jer nismo imali novca da odemo u bolnicu", ispričala je. Kaže da je posle mesec dana presta svrab, ali je ostao osip. Kako bi ga otklonila "lečenje" je nastavila tradicionalnom medicinom što je urodilo plodom i osip je nestao.

Međutim, onda se pojavio novi problem - koža je počela da se opušta i bora. Ngijen je zatim prešla na drugi lek kako bi usporila starenje kože, ali nije pomoglo. Par se ne seća koje sve lekove je koristila, niti u kojim su apotekama kupovali.

 
"Zaključili smo da nam je ovo suđeno i prestali smo da lečimo problem 2009. godine", kaže Ngijen.

Kada izlazi iz kuće ova žena nosi masku, kako bi sakrila svoje ostarelo lice. Koža na stomaku joj izgleda kao da se porađala nekoliko puta iako nema dece. Grudi su joj takođe "ostarile". Međutim, menstrualni ciklus ostao je uredan, a kosa, zubi, vid i pamet su i dalje mladi.


"Oženio sam se njome dok je bila predivna devojka. Bio sam uz nju u bolesti i nikada me to nije šokiralo", rekao je odani suprug.

Iako već pune tri godine muči muku sa nepoznatom bolešću Ngijan zbog siromaštva nije mogla sebi da priušti skupe analize u bolnicama, pa pravu dijagnozu nikada nije saznala. Od kada se njena priča pojavila u medijima javili su se razni stručnjaci sa svojim teorijama o nastanku bolesti.


Neki tvrde kako se radi o retkom poremećaju lipodistrofiji, koji uzrokuje da masno tkivo ispod površine kože propada dok koža i dalje ubrzano raste. Ovaj sindrom je neizlečiv, a njegova posledica je izuzetno naborana i opuštena koža po celom telu. Na celom svetu zabeleženo je samo 2.000 slučajeva koji su pogođeni njime. 


Drugi pak veruju da je njeno stanje prouzrokovano prekomernom količinom kortikosteroida koji se nalaze u lekovima jer poboljšavaju oporavak, ali ponekad imaju strašne nuspojave. Takođe, s lekom se ne sme naglo prestati već polako smanjivati dozu kako ne bi došlo do neželjenih posledica.

Pošto su saznali za ovaj slučaj lekari iz jedne vijetnamske bolnice su rekli da će Ngijen pregledati besplatno, a ako ne pronađu rešenje, uputiće je u bolnicu specijalizovanu kožne bolesti.


Dr. Hoang Van Ming iz bolnice u Ho Ši Minu veruje da može da joj delimično vrati stari izgled. On je pacijentkinju posetio u njenoj kući i uradio nekoliko jednostavnih testova. Prema njegovom mišljenju Ngijan ima mastocitozu, redak poremećaj koji se javlja zbog previše masnih ćelija. Kaže da bolesti nema leka, ali ima za simptome. Ovaj lekar laserskim tretmanom planira da u prvobitno stanje vrati 50 do 70 odsto kože.  

Sreda 12.10.2011. 18:46
Ако за њу не могу да утврде од чега убрзано стари, бар сам ја сигуран да ја у Србији убрзано старими због лоповског олоша на власти који ми је појео најбоље године живота.
Sreda 12.10.2011. 18:52
Pojela morske plodove na koje je alergicna pa pocela ubrzano da stari ?! Hm ako je zbog toga onda su sigurno to oni morski plodovi na koje je jedovala radijacija od istrosenog nuklearnog goriva koju " civilizovani " zapad odlaze tako sto je baca u okean.
Četvrtak 13.10.2011. 04:27
sta im sve amerikanci nisu radili,dobro je da su i zivi i da se radjaju
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online