Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 11.10.2011.
14:28 >> 15:14h
Vestionline, Srna A

Protesti u više od 250 gradova

Protesti koji su počeli na njujorškom Vol stritu proširili su se na više od 250 američkih gradova, među kojima je i Vašington, javlja Glas Amerike.

Svako demonstrira na svoj način
 

Pristalice pokreta "Okupirajmo Vol strit" okupljaju se već 24 dan, zahtevajući sveobuhvatne ekonomske i socijalne reforme. Demonstrante su, osim sindikata i političara, podržali i hakeri koji su zapretili da će ukloniti njujoršku berzu sa interneta. 

Ujedinjeni protiv pohlepe


Pokret "Okupirajmo Vol strit" prisutan je u više od 250 američkih gradova. Od Čikaga preko Šarlota, Indijanapolisa, Ajova Sitija, do Klivlenda i Bafala - nezadovoljstvo se širi.

Demonstranti su ujedinjeni protiv korporativne pohlepe. Protesti su nastavljeni i u Vašingtonu, gde su ih podržale pojedine demokrate.

"Podržavam njihovu poruku establišmentu. Promene se moraju sprovesti, bez obzira da li je reč o Vol stritu, političkom establišmentu ili ostalima", poručila je lider demokratske manjine u Predstavničkom domu Nensi Pelosi.


Republikanci, pak, oštro kritikuju pokret.
"Pokret je anti-američki. Protestovati protiv Vol strita i bankara u suštini znači da ste protiv kapitalizma", smatra kandidat za republikansku predsedničku nominaciju Herman Kejn.

Hapšenja u Bostonu

Američka policija uhapsila je na trgu u centralnom delu Bostona više od stotinu ljudi

Uhapšeno više od 100 ljudi

i rasturila proteste inspirisane pokretom "Okupirajmo Vol strit" u Njujorku, piše američki dnevnik "Boston gloub".

Prema pisanju lista, oko 200 policajaca obučenih u opremu za suzbijanje nereda opkolilo je trg i naredilo demonstrantima da se raziđu. Pošto su to demonstranti odbili, policajci su krenuli da ih obaraju na zemlju, vezujući im lisice i prebacujući ih u patrolna vozila.

Demonstranti su uzvikivali: "Jedinstveni nikada nećemo biti poraženi!", "Ovo je miran protest!" i "Celi svijet gleda!"

POVEZANE VESTI

Utorak 11.10.2011. 17:08
Jaoo kako sam samo srecan sto polako propadate ♥
Utorak 11.10.2011. 17:39
Za ovakve stvari u svetu veliku podrsku dajete demonstrantima. Zasto ih sada vezujete lisicama ako ljudi mirno protestvuju. Jer vam se ljulja stolica. Ne brini te ako je zrelo pasce.A mi cemo vratiti svoje Kosovo jer samo nama pripada i nikom drugom. Kosovo je srce Srbije bilo i ostace.
Utorak 11.10.2011. 18:32
Zamisli da je ovakva demonstracija u Srbiji!? Policija bi i bez strajka dobila cak i bonus preko povisene plate.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online