Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 20.09.2011.
15:09
Vestionline A

Gadafi: NATO "šarada" održava vlast

Svrgnuti libijski lider Moamer Gadafi izjavio je da je sistem vlasti koji je on ustanovio zasnovan na volji naroda i da ne može da se ukloni, ocenjujući da su trenutni događaji u njegovoj zemlji "šarada" koja opstaje samo zahvaljujući vazdušnim napadima NATO "koji neće trajati zauvek".

Moamer Gadafi: Bombe NATO aviona protiv volje naroda
 

"Politički sistem u Libiji je sistem zasnovan na volji naroda i ne može se ukloniti, a bombe aviona NATO neće potrajati", rekao je Gadafi u kratkoj audio-poruci koju je prenela sirijska televizija Arai.

"Nemojte se radovati i nemojte da mislite da je jedan režim zbačen, a drugi ustanovljen uz pomoć napada iz vazduha i sa vode", poručio je Gadafi.

Televizija Arai je i ranije prenosila Gadafijeve poruke koje je on upućivao preko svog portparola Muse Ibrahima, a ovo je njegova prva audio-poruka otkako je 8. septembra negirao navode da je pobegao u Niger.

Smatra se da se Gadafi krije u Libiji, iako su članovi njegove porodice pobegli u Alžir i Niger nakon što su pobunjenici, uz pomoć vazdušnih napada Alijanse, zauzeli Tripoli 23. avgusta.

Međunarodni krivični sud traži Gadafija, njegovog sina Seifa el-Islama i bivšeg šefa obaveštajne službe Abdulaha el-Senusija zbog sumnje da su počinili zločine protiv čovečnosti.

POVEZANE VESTI

Utorak 20.09.2011. 15:15
istina samo zbog bombi osvajaju
Utorak 20.09.2011. 17:04
Nato-u je vazno da kako-tako odrzava okupaciju priobalja i naftnih izvora, nikakve tu drzave nema medju naoruzanim divljacima i gusarima zvanim "pobunjenicka vlada Libije". Koliko novca budu imali za vojno prisustvo i koliko bude ono isplativo toliko ce se i .urciti ovi indijanci na nekim delovima zemlje. Gadafi je jos tu, tu je i mnogo naroda na njegovoj strani, verujem u preokret i pobedu
Utorak 20.09.2011. 19:07
Kada su gradili tunele za Gadafija u dužini 2000 milja ( 3.600 km.) Britanci su pričali da je Gadafi PARANOIK jer to gradi. Sad se pokazalo da je znao sa kim ima posla i samo šnira ispod zemlje. Ostavio je u svojoj rezidenciju u Tripoliju kompletnu prepisku sa Toni Blerom gde ga ovaj savetuje gde da uloži svoj privatni novac. Britanska služba MI6 je poludela od ostale kompromitujuće dokumentacije, a onaj Džalil i Dribril ne mogu da objasne pobunjenicima kako su to NATO prijatelji muljali sa pukovnikom privatno a sada ga bombarduju. Biće tu još rokada čim afere uzdrmaju englesku i francusku javnost.Nisu se nadali da će im Gadafi ostaviti vruć krompir u arhivi u Tripoliju. Veselje tek počinje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online