Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 25.08.2011.
14:29
Vestionline A

Silovao mentalno obolele ćerke 40 godina

Osamdesetogodišnji muškarac Gotfrid V. osumnjičen je da je držao svoje ćerke zatočene u kući i 40 godina ih seksualno zlostavljao, saopštili su austrijski zvaničnici.

Mesto zločina

Policija navodi da je on neprestano silovao ćerke u periodu od 1970. godine do maja 2011. godine. Njegove navodne žrtve sada imaju 53 i 45 godina. Policijski zvaničnik nije imenovao osumnjičenog niti navodne žrtve zločina koji se dogodio u austrijskom St. Peter am Har, kod Braunaua.

Sve je počelo kad su ćerke imale 12, odnosno četiri godine, a otac ih je silovao po pretnjom da će ih ubiti batinama, motkom i vilama. Držao ih je zatvorenim u jednoj prostoriji, spavale su na drvenim klupama i zabranio im je svaki kontakt sa spoljašnim svetom.

List ''Oberoesterreichischen Nachrichten'' javlja da se starija ćerka suprotstavila svom ocu i gurnula ga kad je pokušao da je siluje. 80-godišnjak je pao i udario glavom, nije mogao da ustane, posle čega su ćerke pobegle. Prema navodi austrijskog medija, nisu se odmah obratile policiji. 80-godišnji monstrum posle pada je ostao nepokretan i tek posle dva dana ga je pronašao socijalni radnik koji mu je došao u posetu. Tek tada su ćerke skupile dovoljno hrabrosti da progovore o zlostavljanju.

"Žrtve su bile toliko uplašene da nisu ni pokušale da odu u policiju", rekao je Alojz Lisl iz policijske direkcije za Gornju Austriju.

Iz istog razloga ni majka nije mogla da pomogne ćerkama. Ona je umrla 2008. godine.

Osumnjičeni je navodno zlostavljao i svoju ženu koju je, isto kao i ćerke, držao kao seksualnu robinju. Sve tri žene je redovito tukao i pretio im vatrenim oružjem. Legalno je posedovao tri puške i bio član lokalnog lovačkog društva.

"Ne samo da su živele u izolaciji, već su živele u režimu terora i zlostavljanja, uz stalne pretnje i nasilje, kao i seksualne napade. Dve ćerke, a u manjoj meri i supruga, bile su sasvim izolovane od društva. Živele su u stalnom strahu i nisu ni sa kim mogle da pričati o zlostavljanju. Sve do sada nije bilo nikakvih znakova da se nešto ovakvo događa na imanju. Susedi nisu ništa primetili", kaže šef lokalne policije Martin Pumberger, dodavši da starac leži nepokretan u klinici i poriče krivicu.

Susedi u selu koje ima 2.400 stanovnika opisuju monstruma kao mirnog čoveka, "običnog dekicu", koji je bio stalni posetilac lokalne crkve.

"Šokirana sam. On je bio tako fin čovek, džentlmen iz komšiluka, savršeni porodični čovek. Nikad nismo uočili bilo što sumnjivo", izjavio je sused koji je želeo da ostane anoniman.

Austrijski "monstrum" Jozef Fricl

Ove optužbe ponovo su podsetile austrijsku javnost na slučaj Jozefa Fricla, koji je ćerku 24 godine držao zatvorenu u podrumu bez prozora i neprestano je silovao, nakon čega mu je ona rodila sedmoro dece.

Fricl je pre dve godine osuđen na doživotnu robiju zbog tog zločina i odgovornosti za smrt jednog deteta.

Podsetimo i na slučaj "brazilskog Jozefa Fricla" koji je uhapšen ove godine zato što je navodno svoju suprugu 16 godina držao zatvorenu u podrumu, dok je on živeo sa svojom devojkom.

Četvrtak 25.08.2011. 15:06
Страшно, шта рећи... Метак је блага казна!
Četvrtak 25.08.2011. 15:53
Ovakvih stvari ima svugde ima ali su u Austriji izgleda narodni obicaj
Četvrtak 25.08.2011. 19:11
austrijski podrumi kriju tajne.......a tamo je i mali adolf ugledao svet.....zaista nacija za primer......
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online