Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 13.07.2011.
17:48
Beta A

Berluskoni "beži" u Beograd

Italijanski premijer Silvio Berluskoni doći će u petak u Beograd bez ministara koji je trebalo da učestvuju na drugom samitu Italija-Srbija. Berluskoni dolazi u Srbiju u danu kada njegova vlada pred parlamentom mora da opravda restriktivne mere štednje.

Ako vam zatrebam, kod Tadića sam: Silvio Berluskoni dolazi u Srbiju uprkos važnim poslovima u Italiji

Berluskoni će se, kako su rekli agenciji Beta u ambasadi Italije u Beogradu, sastati s predsednikom Srbije Borisom Tadićem i premijerom Mirkom Cvetkovićem.

U Vladi Srbije agenciji Beta je rečeno da još nemaju informacije o izmeni programa i sastava delegacije Italije koja u petak dolazi u Beograd s Berluskonijem.

“Blic“ je danas na svom sajtu objavio da Berluskoni dolazi sam jer ministri ostaju u Rimu da bi radili na rebalansu budžeta i merama štednje.

Premijer Bersluskoni je potvrdio da će, iz prijateljstva koje oseća prema Srbiji, doći u petak u Beograd uprkos obavezama koje ima u Italiji.

Ministri unutrašnjih poslova, ekonomskog razvoja, poljoprivrede i instrastrukture koji su bili najavljeni za ovaj samit, odložiće posetu Srbiji za kasnije, rečeno je “Blicu“ u Berluskonijevom kabinetu.

Lilst navodi i da će Poslovni forum dve zemlje biti otkazan, a Paolo Romani, ministar za ekonomski razvoj, koji je trebalo da otvori Forum, posetiće Beograd na jesen.

U Donjem domu italijanskog parlamenta u petak treba da počne debata o rebalansu budzeta do 2014. i merama štednje koje bi trebalo da spreče ulazak Italije u dužničku krizu.

Ovo je trebalo da bude drugi samit Srbija-Italija, kojim bi bilo potvrđeno strateško partnerstvo potpisano na prvom samitu, u novembru 2009. godine u Rimu.

Samit Italija-Srbija u Beogradu trebalo je da se održi prošle jeseni, ali je odložen u poslednji čas zbog zdravstvenih problema italijanskog premijera.

POVEZANE VESTI

Sreda 13.07.2011. 18:07
Izmače se kao Tadić za Rumuniju kada je bio miting za Kosovo. Ovaj bar ide javno u obilazak neke silikonske doline, a Tadić se skrivao u srpskoj ambasadi u Bukureštu. Polako tonu lađe žutima, sada služe Evropi samo za zajebanciju pred godišnji odmor u augustu. Onda ih 12 oktobra elegantno puštaju niz vodu.
Sreda 13.07.2011. 18:44
Све и да хоће да се сакрије у Београду неможе он ће бити врло брзо изручен назад у Италију!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online