Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 05.05.2011.
23:16
Srna A

Gadafijev novac daju pobunjenicima?

Specijalni fond za pružanje finansijske pomoći libijskim pobunjenicima trebalo bi da bude aktiviran u narednih nekoliko nedelja, izjavio je danas francuski ministar spoljnih poslova Alan Žipe i dodao da Pariz razmatra koliki treba da bude njegov doprinos.

Libijski vođa: Moamer el Gadafi
 

Žipe je rekao da je neophodno obaviti još posla da bi se zamrznuta libijska imovina u inostranstvu preusmerila pobunjenicima.

Mera zamrzavanja državnog novca u inostranstvu uvedena je kako bi se presekao kanal za finansiranje snaga pukovnika Moamera el Gadafija.

Žipe je u obraćanju na sastanku međunarodne kontakt grupe za Libiju rekao Rusiju i ostale zemlje treba uključiti u drugi međunarodni forum, pod imenom "Prijatelji Libije".

Francuski zvaničnik rekao je da je iznenađen činjenicom da UN nisu zatražile otvaranje humanitarnog koridora u Libiji, koji bi trebalo da obezbeđuju snage EU.

Pobunjenici predstavili plan za postgadafijevski period

 

Nacionalni prelazni savet libijskih pobunjenika predstavio je danas plan za formiranje političkih institucija u zemlji ukoliko se Gadafi povuče sa vlasti.

 

Šef libijskog prelaznog saveta Mahmud Džibril kazao je novinarima u Rimu, posle sastanka Međunarodne kontakt grupe o Libiji, da bi prvi korak bio da nacionalni kongres u roku od 45 dana od kada Gadafi napusti vlast izradi novi Ustav.

 

Potom bi, prema planu, bio održan ustavni referendum, a nakon toga, u roku od četiri meseca, parlamentarni izbori. Dva meseca potom trebalo bi da budu održani predsednički izbori, kazao je Džibril, a preneo Frans pres.

 

Prelazna vlada koja bi nadgledala celokupan proces trebalo bi da bude sastavljena od predstavnika opozicionog saveta, tehnokrata iz Gadafijevog režima, viših vojnih i obaveštajnih zvaničnika i sudije.

 

Plan je pozdravljen na sastanku Međunarodne kontakt grupe, u kojem su učestvovali generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen i sve zemlje uključene u vojnu intervenciju protiv Gadafijevog režima.

 

Na sastanku je rečeno da je plan "važan doprinos procesu tranzicije" u Libiji.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 05.05.2011. 23:21
Гадафи ће побиједити, само бацају паре...
Četvrtak 05.05.2011. 23:41
Zaletila se djeca malo...Pripremaju ražanj, a 'zec' je u dubokoj šumi..Još ćete vi taj novac koristiti kako biste pobjegli što brže, kad vas libijska armija pritisne.
Četvrtak 05.05.2011. 23:24
sta se ovi pobunjenici umislili pa nije ovo pijanka bez krcmara! Narucili pice a nemaju cime da plate,Morace da peru sudove i case kod pukovnika! udri Momire ne zali bagru!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online