Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 02.05.2011.
07:10
Vestionline A

Odmazda zbog Bin Ladena, Al Zavahiri naslednik?

Američki Stejt department izdao je upozorenje američkim ambasadama i građanima da bi posle ubistva vođe Al kaide Osame bin Ladena u Pakistanu moglo da izbije antiameričko nasilje. Očekuje se da će Bin Ladenov naslednik na čelu Al Kaide biti Egipćanin Ajman al Zavahiri.

U saopštenju izdatom ubrzo nakon što se američkoj javnosti obratio predsednik Barak Obama, saopštivši da je Bin Laden ubijen, ističe se da postoji značajan "potencijal za antiameričko nasilje imajući u vidu antiterorističku aktivnost u Pakistanu".

Američki predsednik saopštio je da je ubijen lider Al Kaide Osama Bin Laden
 

U saopštenju se apeluje na američke građane da svoja putovanja ograniče koliko god je to moguće i da izbegavaju masovna okupljanja i demonstracije.

U zavisnosti od uslova, postoji mogućnost da neke amabasade ili konzulati privremeno obustave rad.

Al Zavahri najverovatniji naslednik Bin Ladena

 

Egipatski lekar Ajman al Zavahiri je najverovatniji naslednik vođe Al Kaide Osame Bin Ladena.

 

Ajman al Zavahiri

 

Zavahiri je bio mozak operacija Bin Ladena i njegove Al Kaide i najviše se pojavljivao u javnosti, često osuđujući SAD i njihove saveznika u video porukama, prenosi Rojters.

 

U jednoj od najnovijih poruka on je pozvao muslimane da se bore protiv NATO i američkih snaga u Libiji.

 

Zavahiri je drugi, posle Bin Ladena, na FBI listi najtraženijih terorista, podseća Rojters.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.05.2011. 09:31
Iskreno se nadam odmazdi ! Ne zbog Bina Ladena, nego zbog terora koji Amerika seje po svetu ! A to da je Bina Laden ubijen je takva smejurija da nemam reci. Mora se skrenuti paznja sa masakra u Libiji. Nadam se da ce Amerika goreti na sve cetri strane !
Ponedeljak 02.05.2011. 07:27
....amerima ich ne verujem....kamo telo...fotografije....oni su majstori science fiction-a iliti nauchne fantazije....sad kad se otkrilo da je al kaida njihov produkt pozurili su da "ubiju" Osamu....shio mi ga Djura....
Ponedeljak 02.05.2011. 09:38
Posle svih teroristickih napada na Libiju i subverzivnih aktivnosti na destabilizaciji ostalih arapskih zemlja, kaubojima je bilo potrebno da skrenu svetsku paznju sa ovih zlocina na nesto drugo, pa su resili da se oslobode svog isluzenog agenta, navodnog vodje imaginarne Al Kaide. Realno, Al Kaida, sem u medijskoj propagandi SAD, ne postoji kao respektivna organizacija, vec je mit o njoj stvoren radi medijske manipulacije svojim i svetskim javnim mnenjem, za pravdanje svake siledzijske i zlikovacke politike protiv zemalja koje raspolazu prirodnim resursima. Malo je Jenkijima sto su ostvarili svoj osnovni cilj, nego izmislise opasnost od "odmazde", radi stvaranja alibija za napada na Iran.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online