Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Subota 26.03.2011.
15:10
Beta A

Avganistan: NATO greškom pobio civile

Više civila je greškom ubijeno ili povređeno u vazdušnom napadu međunarodnih snaga NATO (Isaf) u Avganistanu, u južnoj provinciji Helmand, uporištu talibana, saopštio je danas Isaf.

Foto: Ilustracija
 

"Avganistanski civili su juče greškom ubijeni ili povređeni u oblasti Nau Zad u provinciji Helmand", navodi se u saopštenju međunarodnih snaga u Avganistanu.

Avioni NATO gađali su dva vozila u kojima se verovalo da se nalazi jedan od vođa talibana i njegovi pomoćnici, ali se kasnije ispostavilo da se radilo o civilima, piše u saopštenju i dodaje da je otvorena istraga o tom događaju.

Ovaj incident usledio je samo dva dana pošto su međunarodne snage greškom ubile dva civila u akciji protiv talibana u istočnoj provinciji Kost.

Provnicija Helmand važi za uporište talibana koji su svrgnuti s vlasti krajem 2001 i od tada vode pobunu protiv vlade u Kabulu u NATO snage koji tu vladu podržavaju.

Avganistanske vlasti optužile su NATO da je od februara u više njihovih akcija bombardovanja u istočnoj provinciji Kunar poginulo 70 civila, uključujući i jedanaestoro dece.

NATO snage su priznale da je u jednom od napada ubijeno devet civila i da je povredjeno oko devet u drugom.

Avganistanski predsednik Hamid Karzai je sredinom marta zatražio od NATO da se prekinu vojne operacije u zemlji da bi se izbeglo stradanje civila.
 

POVEZANE VESTI

Subota 26.03.2011. 15:11
greskom. DA. kao sto su to radili u iraku, srbiji a sada u libiji. teroristicki zlocinci. smrt NATO zlikovcima.
Subota 26.03.2011. 15:19
čekaj...pa zašto se sada ne javi Ban ki mun pa ne sazovu vijeće sigurnosti, i onda Rusija i Kina bombardiraju Ameriku kako bi zaštitila civile? Ili kako onaj fašista koji je rekao da će suditi Gadafiju na međunarodnom sudu za pravdu, ne javi se za ove zločine? Kako to? Svijet ironije..
Subota 26.03.2011. 18:00
Predsednik pro avganistanske vlasti mudri i pošteni Karzai je najavio ostavku kada su raketom ubili 15 avganistanskih mališana koji su skupljali drva da se ogreju. Sada se pravi lud jer zna da je ovo ODMAZDA za onu dvojicu Engleza koji su odlepršali pre dva dana kada su svojim vozilom nagazili na minu.. Neka isključe avijaciju iz operacija, Talibani nemaju avijaciju, šta će onda NATO, neka lepo uđu peške po onim gudurama i uvedu demokratiju. Trta bato, lakše je terorisati narod preko "slučajne greške".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online