Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 05.02.2011.
10:31
Alo! A

Moskva: Ranjeni Srbin ustao iz kreveta

Milorad Miljković, teško povređen u eksploziji bombe na ruskom aerodromu "Domodedovo“, pomoću štaka je pre dva dana ustao iz bolničkog kreveta, a njegovo zdravstveno stanje u fazi je poboljšavanje. "On je sada mnogo bolje, ali se naša porodica još oporavlja od šoka. Nama je sada potreban mir jer nas još čeka velika borba do Miloradovog potpunog ozdravljenja," izjavila je za "Alo!“ njegova supruga Gorica, koja je s ćerkom Jelenom sletela na moskovski aerodrom samo 10 minuta nakon eksplozije bombe.

Milorad Miljković preživeo pakao

Da je Miloradu sada mnogo bolje potvrdio je i njegov brat Mirko: "Mom bratu je život spasao jedan od putnika, koji se u trenutku eksplozije nalazio ispred njega. Kako mi je ispričao kada je došao svesti, na njemu se nalazilo mrtvo telo jednog od nastradalih putnika i on je uveren da zbog toga nije doživeo teže povrede.

Milorad kaže da mu je sada dobro, ustaje iz kreveta, ali da ga narednih dana čeka još jedna operacija, kada će lekari izvaditi nekoliko gelera koji se nalaze u njegovoj desnoj nozi."

Mirko je dodao da se njegov brat i dalje ne seća same eksplozije, ali zna da je na aerodrom stigao iz jednog moskovskog kafića, gde je s društvom svratio na piće.

"Nameravao je da iznenadi suprugu i ćerku i da ih sačeka na 'Domodedovu‘. Kada se približio jednom od terminala, eksplodirala je bomba. Da se kojim slučajem s društvom zadržao samo minut kraće, sigurno bi poginuo.

Prepričao mi je i susret s ćerkom i suprugom, čiji je avion iz Crne Gore sleteo samo 10 minuta nakon eksplozije. One su mu prve pritekle u pomoć i on još ne može da zaboravi njihova uplašena i šokirana lica," rekao je za "Alo!" Mirko Miljković.

Otpust iz bolnice sledeće nedelje?

 

Milan Milošević, konzul Ambasade Srbije u Moskvi, rekao je za "Alo!“ da bi Miljković već sledeće nedelje mogao da bude otpušten iz bolnice: "Posle prve operacije, koja mu je odmah urađena, obavljene su još dve intervencije, kada su mu izvađeni geleri iz noge.

 

Odlično se oseća, a uspeo je i da se pribere posle šoka koji je doživeo. Bio sam u poseti i redovno smo u telefonskom kontaktu, ali Milorad dobro zna jezik i nije mu potrebna nikakva pomoć u komunikaciji s lekarima. Ovde su mu supruga, sin i ćerka, što mu veoma znači, a u bolnici bi trebalo da ostane još nedelju dana."

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online