Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 31.12.2010.
23:16
Vestionline A

Medvedev i Putin očekuju uspešne odnose sa SAD u 2011.

U 2010. godini postignuti su značajni rezultati u rusko-američkoj saradnji, ocenili su danas ruski predsednik i premijer, Dmitrij Medvedev i Vladimir Putin, izrazivši nadu da će naredna 2011. biti pođednako uspešna.

Dmitrij Medvedev i Vladimir Putin



"Naš otvoreni i konstruktivni dijalog doprineo je rešavanju najvažnijih bilateralnih i međunarodnih pitanja", naveo je Medvedev u novogodišnjoj čestitki predsedniku SAD Baraku Obami, u kojoj se navodi da su potpisani Sporazum o ograničenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START-3), označen početak saradnje u oblasti visoke tehnolgoije I započeti perspektivni projekti u najrazličitijim oblastima.
"Očekujem da ćemo u nastupajućoj godini nastaviti intenzivan dijalog i dosledno kretanje putem pragmatičnog partnerstva između naših zemalja, orijentisanog na duži rok", naveo je Medvedev u poruci koju je prenela pres služba Kremlja.


Čestitajući Obami Božić i Novu godinu, Putin je izrazio priznanje američkim partnerima na uspešno dovršenim bilateralnim pregovorima o stupanju Rusije u Svetsku trgovinsku organizaciju i izrazio nadu da će i 2011. godina biti ne manje uspešna za rusko-američke odnose.


Ruski lideri uputili su čestitke povodom 2011. godine brojnim kolegama u inostranstvu, prenele su pres službe vlade i predsednika.


Medvedev je uputio poruku i liderima Carinske unije, predsednicima Belorusije i Kazahstana, Aleksandru Lukašenku i Nursultanu Nazarbajevu.


"Očekujem da će u narednoj godini rusko-beloruska saradnja dinamično da se razvija na dobrobit građana naših zemalja, u interesu jačanja demokratskih osnova državnosti", naveo je ruski predsednik u poruci Lukašenku, u kojoj naročito podseća na istorijsku tradiciju prijateljstva i dobrosusedstva koja objedinjuje dve zemlje.


"Naš dug je da se brižljivo odnosimo prema tom zajedničkom nasleđu, da jačamo i povećavamo obostrane veze od uzajamne koristi", dodao je Medvedev.
Putin je u poruci beloruskom kolegi izrazio uverenje da će formiranje Carinske unije i baze za Jedinstveni ekonomski prostor doprineti aktiviranju rusko-beloruske saradnje, prenela je agencija RIA Novosti.

POVEZANE VESTI

Subota 01.01.2011. 00:12
Како би лепо било, да су код нас на власти неки бољи људи, хоћу рећи Срби-па да ови руски лидери и нама упућују овакве братске поруке. Овако, сами смо, без пријатеља!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online