Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 19.12.2010.
10:39
Vestionline A

Sneg razbija Evropu

Snežne padavine i niske temperature izazvale su pravi haos na putevima i prugama širom Evrope, dok su na aerodromima danas odložene ili otkazane stotine letova, prenose beogradski mediji.

Verovali ili ne, ova fotografija je snimljena u Londonu

Avioni zaboravili na London

Na londonskom aerodromu "Hitrou" u nedelju neće biti dolazaka aviona, dok je odobren samo mali broj poletanja pošto su piste zatvorene zbog snega i poledice. Aerodromske vlasti su najavile normalizaciju saobraćaja od sutra.


Drugi londonski aerodrom, "Getvik", otvoren je u subotu uveče pošto je 150 službenika uspelo da raščisti sneg s pista. Zbog nevremena se i dalje, ipak, očekuju kašnjenja i otkazivanja letova, preneo je AP.


Malo letova nad Nemačkom, pahulje zarobile Pariz

U Nemačkoj, na frankfurtskom aerodromu, koji je najveći u Evropi, otkazan je veliki broj domaćih i međunarodnih letova. Nemačka železnica je upozorila putnike na moguća kašnjenja.

Putnici na aerodromu u Frankfurtu spavaju na improvizovanim krevetima i čekaju lepše vreme da avioni polete...
 

Pariz je pod snegom, a na međunarodnom aerodromu "Šarl de Gol" juče popodne je bilo otkazano 15 odsto letova. Mnogi su otkazani i na severozapadu Francuske.


Zavejani drumovi i šine

Slična je situacija i u Španiji, Holandiji i Danskoj. U Irskoj, snežne padavine najobilnije u poslednjih nekoliko decenija, aerodromi u Belfastu i Dablinu funkcionišu uglavnom normalno, mada ima kašnjenja letova.

Zimska idila u Severnoj Irskoj

Drumski i železnički saobraćaj takođe su u haosu širom Evrope. U Velikoj Britaniji, putevi su prekriveni snegom i poledicom i vlasti upozoravaju da su uslovi za vožnju veoma rizični. Stotine vozača ostale su zaglavljene na putu na severozapadu Engleske, a policija im je dopremala hranu i vodu.


Najhladnija zima u Švedskoj za 150 godina

Snežne oluje i niske temperature pogodile su i skandinavske zemlje, posebno Švedsku i Dansku. Švedska se, prema pisanju medija, suočava s najhladnijom zimom u poslednjih 150 godina. U Kopenhagenu su otkazane desetine letova, a zbog snežnih nanosa je u prekidu i železnički saobraćaj između Danske i Švedske.


U Italiji, glavni autoput, koji je juče bio zakrčen stotinama automobila, kamiona i autobusa, delimično je raščišćen, ali saobraćaj se odvija samo u jednom pravcu tako da je kolona vozila i dalje dugačka više kilometara.

POVEZANE VESTI

Nedelja 19.12.2010. 10:48
Што моћно звучи ово "... разбија Европу". Шалим се. А и не шалим се. :D Мени је зима најлепше годишње доба, али знам да многима, нарочито онима на путу, прави велике проблеме... као и бескућницима, за које се нажалост често нико не брине.
Nedelja 19.12.2010. 11:25
Veci problem od snega su NESPOSOBNI VOZACI , juce sam sa kamionom krenuo iz Holandije prema dole i QUQU sta rade ljudi ma zivce da ti popiju samo sto se ne zaustave na putu ,samo koce , se..u , i se razbijaju JAO JAO koja muka .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online