Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 20.11.2010.
01:08
Vestionline A

Na Artemija poslati specijalci!?

Snagama Kosovske policijske službe, koje se već nalaze kod manastira Duboki potok, u kome se, sa svojim pristalicama nalazi vladika Artemije (75), stiglo je, u dva navrata,i pojačanje u vidu pripadnika specijalne jedinice ’’Rosa’’. Specijalci su, kako saznajemo sa terena, ušli u manastir i počeli da iznose monahe, koji im nisu pružali bilo kakav fizički otpor.

Čuvaju ga monasi: Vladika Artemije

U manastiru se, pored novopostavljenog episkopa raško prizrenskog Teodosija, nalaze i, od večeras račinjeni vladika Artemije sa desetak kaluđera i 22 monahinje.


Nakon što su rasčistili deo vernika oko Dubokog potoka, pripadnici jedinice ''Rosa'' ušli su u manastir i krenuli ka vladici Artemiju i monasima koje su, jednog za drugim, počeli da iznose. Za vreme ove policijske akcije monahinje su neprekidno pevale stare narodne pesme, a specijalce su dočekale pesmom ''Oj Kosovo, Kosovo''.

Nakon što su izneti svi monasi, vladika Artemije se zaključao u keliji, odbijajući da izađe.

Pripadnici policije su tražili da ih pusti u svoju keliju kako bi pregovarali. Međutim, nakon što je Artemije to odbio, vrata su obijena, a policajci su ušli.

  

Sa pripadnicima jedinice ''Rosa'', kako nam je javljeno, nalaze se i francuski žandarmi iz EULEKS-a, koji, nakon izvođenja monaha, vrše njihovo legitimisanje, ali se ne izjašnjavaju šta će dalje raditi sa Artemijem i njegovim pristalicama.

U oči ulaska policije, atmosfera u Dubokom potoku je bila veoma napeta, dok su monasi neprekidno dežurali ispred kelije u kojoj se nalazi vladika Artemije.

Kako saznajemo, komandir KPS-a je monasima rekao da je pred Duboki potok došao na poziv SPC.


Artemijeve pristalice se pribojavaju da bi, zajedno sa njim, mogli da uskoro budu proterani sa KiM i da, sa srpske strane administrativnog prelaza, budu uhapšeni i zatvoreni.

POVEZANE VESTI

Subota 20.11.2010. 01:10
Ovo ni Broz nije radio.Stidi se Tadiqi.Crveni poslanici i crveni popovi misle da Srpski Seljak nema vise kuku i motiku.Oseticete je uskoro, bando izdajnicka.
Subota 20.11.2010. 01:14
Alal vera braco srbì! Udrite po srpstvu i cuvajte izdajice. Sve sto je antisrpsko treba braniti a sve srpsko zatvoriti u zatvore.Djavo je zavladao i u vladi i u Crkvi. Vladika Artemije, kao i Jovan Zlatousti, ce izgleda tek posle smrti biti proglasen za sveca. Ima takvih puno u srpskoj istoriji, nije on prvi, ali je sramota da Crkva nista iz svojih ranijih gresaka nije naucila.
Subota 20.11.2010. 01:32
Patrijarha Pavla da proglasite za sveca. Lepo je čovek jednom rekao kada je video druge sveštenike kako izlaze iz skupocenih džipova: "Šta bi tek bilo da se nisu zakleli na skromnost" Sramota !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online