Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 19.11.2010.
13:08 >> 13:20h
Tanjug A

Tadić: Samo saradnja jača Srbiju i CG

Predsednici Srbije i Crne Gore Boris Tadić i Filip Vujanović otvorili su danas Biznis forum u Podgorici i poručili da su privrede dve zemlje komplementarne, a ne konkurentne.

Tadić i Vujanović smatraju da samo zajednička regionalana saradnja može da doprinese jačanju ekonomije dve zemlje. Predsednici su posebno istakli značaj razvoja železničke i putne infrastrukture između Srbije i Crne Gore, koja bi se otvorila mogućnost za povećavanje stranih investicija u dve zemlje.

"Pruga Beograd Bar treba da bude u fokusu naše pažnje, pogotovo jer nivo investicija nije toliko veliki koliki je nivo korisnog dejstva", kazao je Tadić i dodao da je investicija u razvoj putne mreže mnogo veća.

Boris Tadić


Tadić je rekao da Srbija ne može sama da izgradi autoput od Beograda do Bara i da je za to potrebno političko i ekonomsko savezništvo. Predsednik Srbije je dodao da nije zadovoljan kako napreduju radovi na deonici od Uba do Lajkovca.

On je rekao da se ove godine u Srbiji očekuje ekonomski rast od 1,5 odsto, a sledeće tri odsto.


"To ipak nije dovoljno za poboljšanje životnog standarda. I narednih nekoliko godina će građani osećati efekte svetske ekonomske krize. Danas trpimo zbog pogrešne politike devedesetih. Za prosutim mlekom se ne place, već treba videti šta da se radi u narednom periodu'', naglasio je Tadić.


On je kao ozbiljne prepreke u ekonomskom razvoju Srbije naveo rast inflacije, spoljnotrgovnski deficit I nedovoljnu finansijsku discipline.

''Postoji i nedostatak političke volje da se naprave duboki rezovi, a građani nisu pobornici reformi jer one bole i ostavljaju konsekvence na porodični budžet'', smatra predsednik Srbije.

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović je u obraćanju učesnicima Biznis foruma rekao da je Srbija najznačajniji ekonomski partner za njegovu zemlju, a da je u prvih devet meseci spoljnotrgovinski bilans iznosio 373 miliona evra.


''Naše ekonomije su kompatibilne, a ne konkurentne i naš je zajednički interes da podstaknemo invetitore da otvore nova radna mesta'', istakao je Vujanović.


Predviđeno je da se Tadić tokom jednodnevne radne posete Crnoj Gori sastane i sa liderima opozicije u toj državi.

POVEZANE VESTI

Petak 19.11.2010. 13:15
sta napravi od srbije. ni pakao nam nece tesko pasti kada te najurimo. pogotovo onaj pljackas iz tvoje pratnje. kupac stanova za kapitalne investicije za svoju porodicu.
Petak 19.11.2010. 13:16
Jedina korist od CG je što služi kao filter za ljudsko smeće. Svi koji su ovde provaljeni da su lopovi, pobegnu tamo.
Petak 19.11.2010. 16:22
Tadiću tvoja ostavka će ojačati Srbiju..... Pozeru!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online