Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 12.11.2010.
03:07
novosti.rs A

Tadić: Nema većih plata za ljude iz vlasti dok je kriza

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da u krizi, koja još traje i koju svaki građanin oseća na svojoj koži, svi moramo biti solidarni, i da niko u vlasti ne sme primiti veću platu.

Mora da se štedi: Boris Tadić
 

"Zato dok traje kriza i dok sam ja predsednik, ni ja, ni premijer, ni ministri neće primati veće plate, a mere štednje u svim državnim institucijama biće još rigoroznije. Što se tiče svih drugih zaposlenih građana Srbije potpuno se zalažem da im se plate povećavaju u skladu sa mogućnostima", rekao je Tadić u intervjuu za "Novosti".

Predsednik Tadić je kazao da nije u potpunosti zadovoljan kako se vlada bori sa ekonomskom krizom, iako, "s druge strane, nema nikakve dileme da je Vlada u jednom trenutku sprečila ekonomski slom kakav su mnoge zemlje i doživele".

"To je onaj trenutak kada jedna zemlja saopštava da nije u stanju da ispunjava svoje međunarodne finansijske obaveze. To su doživele Grčka, Mađarska... Ljudi danas teško žive, ali zarađujemo onoliko koliko proizvodimo. To ranije nije bio slučaj i mi danas plaćamo cenu toga", rekao je Tadić.

Ocenjujući da je vlada mogla da uradi mnogo više, Tadić je kazao da je "ovo vreme trebalo da bude iskorišćeno za značajna poboljšanja u poljoprivrednoj proizvodnji".

"Mnogo više učinka trebalo je da bude u infrastrukturi, i ne pomažu objašnjenja da su kasnili projekti jer je očigledno da neće biti izgrađeni pravci na severnom kraku Koridora 10. Nestašica mleka i ulja su posebno uznemirujuće jer unose nespokoj podsećajući građane na nedavnu prošlost, a to je apsolutno nedopustivo. Inspekcijske službe, borba protiv korupcije, takođe su primer da se ne radi dovoljno dobro", rekao je Tadić.

On je dodao da će "neko morati da odgovara, kada se završi ova godina i usvoji budžet".

"Svi koalicioni partneri moraju da preuzmu odgovornost. Prosto, ne postoji sektor u kojem nema problema i očigledno je da se oni nedovoljno brzo rešavaju. Zato svi zajedno treba da se dogovorimo kako stvari da popravimo", istakao je predsednik Tadić.

POVEZANE VESTI

Petak 12.11.2010. 10:29
bolje da nista nije ni rekao. ovako se ofirao nacisto. sta je to u njegovoj glavi sto mu neda da podnese ostavku i da spasi srbiju.
Petak 12.11.2010. 03:36
Ovaj opet preti,kao neko ce da odgovara zbog krize,a mister "Izvini" nece da se pokaje i prizna sa jednim velikim IZVINITE mi vas malo upropastismo i u crno zavismo....
Petak 12.11.2010. 15:42
Pa gde cete vece , i ovo je previse. A jos vas narod placa za unistenje Srbije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online