Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 31.10.2010.
19:15
Vestionline A

Dulić: Cena za jeftine stanove je povoljna

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić izjavio je da je, uzimajući u obzir kvalitet lokacije i stanova koji će se graditi na mestu nekadašnje kasarne "4. juli" na Voždovcu, cena od 1.290 evra po kvadratu vrlo povoljna.

"Naš cilj jeste da dokažemo da se na odličnoj lokaciji mogu napraviti kvalitetni i jefitni stanovi. Dokaz da je cena odgovarajuća je veliko interesovanje za njihovu kupovinu", rekao je Dulić za novembarski broj časopisa "Korak" u izdanju Privredne komore Srbije.


Ministar nije mogao da precizira koliko će koštati cena kvadrata u gradovima u unutrašnjosti - Čačku, Nišu i Kruševcu - gde je takođe najavljena izgradnja jeftinih stanova, ističući da prodajna cena može da se odredi tek kada se utvrde svi važni parametri koji na nju utiču, "pre svega cena zemljišta, njegovog opremanja, izvođenja radova...".

Oliver Dulić


On je podvukao da se očekuje da izgradnja jeftinih stanova podstakne oporavak građevinske industrije u Srbiji.


"U trenutku kada, zbog negativnih uticaja ekonomske krize, tržište nekretnina karakterišu manja kreditna aktivnost poslovnih banaka i pasivnost privatnih investitora, država mora da obezbedi posao za građevinska preduzeća, a to i čini", naglasio je on.


Dulić je dodao i da "preko radne grupe koju je osnovala, Vlada aktivno radi na otklanjanju što većeg broja barijera koje trenutno sputavaju rad građevinske industrije". Na konstataciju da se Srbija nalazi među najsporijim zemljama kada su u pitanju procedure za izdavanje građevinskih dozvola, Dulić je rekao da to jeste tačno, ali da se ta oblast svakodnevno menja na bolje, odnosno da je sve veći broj izdatih građevinskih dozvola.


"Očekujem da ćemo vrlo brzo biti jedna od zemalja u kojoj će dozvole biti izdavane za najviše tri meseca", naglasio je on.


Na pitanje gde su najviše primećene koristi od primene novog Zakona o planiranju i izgradnji, ministar je odgovorio da su "benefiti svakako omogućena privatna svojina na građevinskom zemljištu, manji broj administrativnih procedura i brže ostvarivanje prava na gradnju"


"Osim toga, biće donet veliki broj planova i uknjižen značajan broj objekata po osnovu legalizacije", dodao je on i istakao da neće biti novog dodatnog roka za legalizaciju, ali da će za 12 meseci biti produžen rok podnosiocima zahteva da dostave potrebnu dokumentaciju.


"Takođe, Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja produžiće i rok u kome se smože ostvariti pravo na umanjenje cene od 60 odsto za porodične stambene objekta do 100 kvadratnih metara", naveo je ministar.

Nedelja 31.10.2010. 20:10
Cena kvadrata sa kvalitetnom izolacijom, stolarijom, parketom i keramikom, sa svim troskovima idejnog i glavnog projekta, ne moze da predje 500 - 600 evra. Necu da kazem da je 1290 evra puno obzirom na lokaciju, ali je sigurno da ce se nekoliko njih debelo omastiti. Bas bih volela da vidim kalkulaciju, mogli su da stave 1299 pa da budemo sigurni da je Miskovic kumovao.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online