Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 01.10.2010.
15:06 >> 15:07h
Pressonline.rs A

Predsedniče, ćuti bar nedelju dana!

Predsednik Srbije Boris Tadić bukvalno je žrtvovao i poslednju glasnu žicu kako bi pomogao svom velikom prijatelju Miloradu Dodiku da dobije predsedničke izbore u Republici Srpskoj.

Mirovanje, zarad zdravlja: Boris Tadić na mitingu SNSD-a
 


 

U Predsedništvu Srbije za Press" su rekli da se Tadić dobro oseća, a da je to što je ostao bez glasa na predizbornom mitingu Saveza nezavisnih socijaldemokrata preksinoć u Doboju posledica ubitačnog tempa u Ujedinjenim nacijama.

Ipak, specijalisti ORL-a mu savetuju da pet do sedam dana pripazi na glas i da pije tople napitke.
 

"Pitali su me da li ću da odustanem od govora. Rekao sam ne, da neko ne bi pomislio da nešto kalkulišem. Ovde sam da podržim svoje prijatelje koji najbolje vode Republiku Srpsku. Ovde sam da ne govorim svojim glasom već iz srca", poručio je Tadić prethodne noći okupljenima u Doboju, koji su mu uzvratili gromoglasnim aplauzom.

Sve Tadićeve boljke

 

Zdravlje Borisa Tadića poslednji put se pominjalo u javnosti 30. decembra prošle godine, kada se vakcinisao protiv novog gripa. Predsednik je tada objasnio da je prvo sumnjao da je na nogama preboleo novi grip, ali da je primio vakcinu pošto su rezultati bili negativni.

Tadić je pre tri godine operisao žučnu kesu i izlečio se od bakterije helikobakter pilori koja izaziva čir.

Septembra 2004, bio je desetak dana na bolničkom lečenju na VMA zbog infekcije donjih respiratornih puteva.

Ubrzo se povredio na košarci i usled nezgodnog doskoka istegao je ligamente. Neko vreme je morao da nosi zavoj i bandažer na nozi.

Aprila 2005, na VMA operisana mu je devijacija nosa i očišćeni su mu sinusi zbog kojih je mesecima imao nesnosne glavobolje.

Zbog košarke je i početkom prošle godine zaradio povredu. Tadić je tada povredio tetivu desne ruke i nosio je steznik na desnoj ruci.

Razlog jake promuklosti nije ni fudbalska utakmica niti neko burno slavlje, već, kako kažu u Predsedništvu, iscrpljujući tempo državničkih obaveza.

"Predsednik je u Ujedinjenim nacijama imao 50 sastanaka i održao je četiri govora. Jednostavno, glasne žice nisu izdržale. Osim toga, on se dobro oseća, a o eventualnoj terapiji stvarno ne mogu da vas izvestim", rekli su za "Press" u pres službi Predsedništva.


Otorinolaringolog Ivan Baljošević za „Alo!“ objašnjava da je preteranim zamaranjem glasa sasvim moguće izazvati jaku promuklost.


"To se često događa pevačima i glumcima. Dolazi do prenapregnutosti malih mišića u glasnim žicama i stvara se otok glasnica, što se manifestuje promuklim glasom. Takvim pacijentima se najčešće preporučuje, pre svega, štednja glasa od pet do sedam dana i uzimanje čajeva i drugih toplih napitaka", objašnjava doktor Baljošević.

Ceci nije pukao glas

 

Premijera RS nije podržao samo Boris Tadić, već i najveća srpska folk zvezda Svetlana Ceca Ražnatović, koja je održala koncert u utorak na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića u Bijeljini, pred oko 25.000 ljudi, a u okviru predizborne kampanje stranke SNSD Milorada Dodika. Koncert je trajao sat i po, a najavljen je njen nastup i za 1. oktobar u Banjaluci na Trgu Krajine, u okviru završnog predizbornog skupa SNSD.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online