Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 18.09.2010.
15:13
Vestionline A

Ko kaže da ne želim da uđemo u EU?

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić izjavio je danas da je članstvo u EU uslov ekonomskog opstanka Srbije i da zato ne može da sarađuje sa strankama koje bi od njega tražile da sprovodi politiku koja bi državu vodila u nekom drugom prvcu.

"Nikada neću da kažem da mi ne treba da budemo u EU. Ko to od mene traži, on sa mnom ne može da sarađuje", rekao je Nikolić uoči sastanka sa liderom Demokratske stranke Srbije Vojislavom Koštunicom, na kojem bi u ponedeljak trebalo da bude reči o mogućnosti saradnje dve stranke.

Ako imate posla sa velikim silama, ne možete da zveckate oružjem: Tomislav Nikolić


"Mogu da kažem da ćemo tražiti sve puteve, i da bih jako voleo da budemo u koaliciji sa strankom koja je na drugoj strani pronašla šansu za oporavak Srbije. Pa da ukrstimo te dve šanse, da Srbija bude država velikih šansi, a ne država samo jedne šanse", kazao je Nikolić.


Lider SNS je, međutim, ocenio da opozicija ne može da primora vladajuću koaliciju da raspiše vanredne parlamentarne izbore, i dodao da SNS ne namerava da građane "poziva na ulicu" kako bi uzdrmali vladu.


"Ja ne očekujem da nas iznenade vanrednim parlamentarnim izborima, zato što nisu spremni. Nisu dobili status kandidata za članstvo u EU, nisu prodali Telekom da nas zamažu nekim parama. Ali, ipak moramo da budemo spremni. Mislim da su u pravu oni koji govore da će iduće godine biti izbora", rekao je Nikolić.


Osvrćući se na vladinu politiku po pitanju Kosova i Metohije, Nikolić je rekao da je strateški cilj Srbije bio da pokaže da ne da svoju južnu pokrajinu, ali da je u Generalnoj skupštini UN usvojena rezolucija, kojom se samo poziva na pregovore i koja Beogradu nije potrebna.


"Albanci ne žele da razgovaraju o nezavisnosti. Šta ćemo kada stanemo pred taj zid", rekao je Nikolić, i ocenio da su vladajuće strukture nepotrebno povodom te rezolucije dovele državu u konfrontirajući odnos sa Briselom, Vašingtonom, pa i sa Moskvom.


"Ako imate posla sa velikim silama, ne možete da zveckate oružjem, ne možete da se pravite previše hrabri. Morate sa njima da sarađujete. Ja sam bio ubeđen da ove vlade od 5. oktobra do danas sve sarađuju sa EU. Ja tek sada vidim da su ih varali. EU je u nemogućnosti da pronađu ko bi bolje vodio Srbiju uvek podržavala takvu politiku , i evo gde smo došli", rekao je Nikolić.

POVEZANE VESTI

Subota 18.09.2010. 15:30
Шта је Томо, опет су те сви испалили, нико неће с тобом коалицију? Па нормално да неће, овде си нам просипао приче и бацао маглу да си некакав домаћин, Србин, честит човек, како славиш славу а на другу страну, издао си кума(!) који је у затвору (издати кума је највећи грех), ниси слушао шефа странке него си радио на своју руку... и на крају, шта си очекивао, да неко хоће с тобом да ради? Гадно си се преварио Томо, сад си остао само лажов... имао сам велико поштовање према теби јер сам мислио да желиш добро Србији и српском народу.
Subota 18.09.2010. 16:47
Томо твоја бивша странка бар је остала доследна својој политици. Ти си нешто за краткорочну употребу. Зато са тобом нико неће. Срби не воле превртљивце и издајнике.
Subota 18.09.2010. 18:02
izgleda da je svedno toma ili tadić.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online