Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 24.08.2010.
01:13
Tanjug A

Rezolucija o Kosmetu bez sukoba sa EU

"Srbija neće povući rezoluciju o Kosovu, ali nije nam cilj da ulazimo u sukobe sa EU čiji član nameravamo da postanemo", izjavio je Zdravko Ponoš, pomoćnik ministra spoljnih poslova za bilateralu.

Zdravko Ponoš

U intervjuu "Politici" on je naglasio da su voljni da svakom sagovorniku koji je spreman da sasluša naše argumente to i omoguće, odnosno da obrazlože našu poziciju i uvere u ispravnost našeg stava.


Ponoš je ukazao da cilj posete nemačkog ministar spoljnih poslova Gida Vestervelea Beogradu nije samo razgovor o nacrtu rezolucije o Kosovu koju je Srbija podnela Generalnoj skupštini.


Po njegovim rečima poseta ministra Vestervelea dolazi u pravom trenutku i prilika je za razgovor koji bi vodio kompromisnom rešenju koje je prihvatljivo i Srbiji i Evropskoj uniji.

"Srbija je spremna za takav razgovor i kompromise, ali postoje i crvene linije preko kojih Srbija ne može ide, a da ne ugrozi svoje vitalne nacionalne interese. Za takav konstruktivan pristup, koji vodi održivom rešenju kosovskog problema, Srbija ima razumevanja među većinom članica UN, ali i među članicama EU", kaže Ponoš.


On je rekao da je Kosovo najveća tačka neslaganja između dve države, ali da to za sada nije urušilo saradnju dveju zemalja u ostalim oblastima.


"Nemačka i dalje podržava integraciju Srbije u EU, s tim što se u Nemačkoj, za razliku od nekih drugih država, pitanje kandidature tretira kao političko", rekao je Ponoš.


Vestervele dolazi u posetu regionu, a osim u Beogradu, boraviće i u Zagrebu, Sarajevu i Prištini, a kako je rekao Pooš cilj je da se region ohrabri na putu ka Evropskoj uniji.


Naravno, teme razgovora u Beogradu će biti specifične u odnosu na ostale i doticaće se i različitih pogleda na rešenja pitanja Kosova, rekao je Ponoš, dodajući da takav partner zaslužuje da mu se razjasni naša politička pozicija u vezi sa Kosovom.


"Srbija ne želi da se situacija zamrzne i ostane kakva jeste, mi želimo da se taj problem rešava. Činjenica da veliki broj država nije priznao Kosovo govori u prilog našoj poziciji da taj problem nije rešen", rekao je pomoćnik ministra spoljnih poslova.

POVEZANE VESTI

Utorak 24.08.2010. 08:42
Jel ti napravi novi tenk?
Utorak 24.08.2010. 09:23
Kome bi bilo u koristi...? Da Srbija povuče rezoluciju... Prvo onima Kriminalcima... Koji traže Utočište u ovoj Pokrajini... Drugo za SAD... I njihove Talibanske zarobljenike... Koji su svuda u Svetu rasejani... Ili Otrovni otpad... Na Kosmetu ima dost Rudnika... Treće Vlast u Prištini... Koje pokuša sve moguće... Da spreči... Kako su došli na moć... Sa time... Jednostavna zabrana... Istrage i Lokalizacije... Masovnih Grobnica... Spontana postavljanja jednog naselja... To je jedan dobra primer... Za Prekrivanje jedne Masovne Grobnice... Ili bolje objašnjene... Niko neće da ruši Kuće... Ako su građene na tlu Masovne Grobnice... Jedan dobar način... Da se prikrivaju dokazi...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online