Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 18.08.2010.
03:43
pressonline.com A

Izdaja na jugu Srbije: Policajci prodaju pasoše Albancima!

Prokupački Pokret socijalista i Udruženje boraca najavili su krivične prijave protiv NN lica iz merošinske policije, jer su Albancima sa Kosova „omogućili fiktivno prebivalište i dobijanje novih srpskih pasoša"!

Srpski pasoši su tražena roba među Albancima, a navodno koštaju i do 10.000evra...
 

Kako se tvrdi, za poslednja dva meseca više od 50 Albanaca iz opština Priština i Podujevo dobilo je srpska dokumenta. Sumnja se da su Albanci za nove srpske pasoše davali mito od čak 10.000 evra!


Poznato ko je sve lažno prijavljen

Ratko Zečević, predsednik prokupačkog Pokreta socijalista (poznat kao bivši načelnik Topličkog okruga koji je 1999. u Kuršumliji pucao u vazduh u vreme mitinga opozicije), tvrdi da ima spisak sa imenima 50 kosovskih Albanaca koji su fiktivno prijavljeni u Merošini i kaže da će taj spisak podneti vlastima uz krivičnu prijavu.

- Albanci, naravno, ne žive na adresama na kojima su prijavljeni. Prijave boravka su lažne i bile su im potrebne samo da bi dobili naša dokumenta... Javnost u Toplici je uznemirena, jer prema našim saznanjima, ima još oko 500 Albanaca koji su podneli zahteve za dokumenta i prebivalište u Merošini - kaže Zečević, i najavljuje da će podneti krivične prijave i protiv svih Srba „koji su za pare pristali da Albance prijave na svojim adresama".

Albanci prijavljeni i kod policajca?!

Ratko Knežević tvrdi da je na adresi merošinskog policajca u penziji Z. M. fiktivno prijavljeno čak pet Albanaca sa Kosova!

- Zanimljivo je da je sadašnji zamenik komandira PU Merošina R. R. do 1999. godine bio komandir podujevske policije. Mi mislimo da je sve to povezano... - navodi Zečević.

Zečević kaže da je u selu Balajnac kod izvesnog M. P. prijavljeno da žive Fidan Šalja i Bujas Šalja iz Podujeva. Takođe, u domaćinstvu M. M. iz Baličevca navodno od ovog leta žive izvesni Ibrid Haziri i Ismet Zećiri...

- Odgovorno tvrdim da je 50 Albanaca sa Kosova već dobilo dokumenta i da je upisano u birački spisak SO Merošina. Imamo za svakog pojedinačno u kom domaćinstvu navodno živi. Ako nadležni ništa ne preduzmu i ne pokrenu istragu, objavićemo ceo spisak! - naglašava Zečević, napominjući da su Albanci koji se prijavljuju u selima merošinske opštine uglavnom mlađe osobe, koje sa srpskim pasošem odlaze u zemlje EU i tamo rade na crno.

Predsednik SO Merošina Slobodan Todorović potvrđuje da je prijavljivanje Albanaca sa Kosova na teritoriji njegove opštine postalo „gotovo svakodnevna pojava". On kaže da nema ovlašćenja da spreči ovu pojavu i da je lično video imena svih Albanaca koji su upisani na birački spisak.

- Dugoročno gledano, poznajući strategiju Albanaca sa Kosova i Metohije, njihovo prijavljivanje u našoj opštini je jako opasno. Državni organi koji se bave tom problematikom trebalo bi da analiziraju nastalu situaciju i da stvore strategiju kojom će se nadalje voditi - apeluje Todorović.

Policija standardno - nema komentar, a sve poriče

Međutim, na drugoj strani u prokupačkoj policiji tvrde da informacije o prijavljivanju Albanaca u Merošini nisu tačne i napominju da je pre nekoliko meseci nekoliko Albanaca iz Podujeva zaista pokušalo da na prevaru dobije srpske pasoše, ali je to sprečeno.

- Nemamo nijedno lice sa Kosmeta koje je naprasno prijavljeno da navodno živi u Toplici - rečeno nam je u prokupačkoj policiji. Na našu primedbu da je i predsednik SO Merošina potvrdio da su brojni Albanci sa Kosova prijavljeni u toj opštini, u policiji nisu imali nikakav komentar.

Sreda 18.08.2010. 05:06
...drugim recima siptari idu dalje...sire se po srbiji...a mi i dalje gledamo k'o ovce...
Sreda 18.08.2010. 06:08
Saznati imena tih sto su izdavali pasose da im SRPSKI NAROD SUDI...sipci hoce drzavu a kada su vidjeli od toga nema nista poceli su da uzimaju Srpske pasose. Ovo samo budala ne moze da vidi. Evropa hoce Srbiju ali nece Albance koji bi dosli sa njom, zato i jeste priznala Kosovo da moze da ih kontrolise i da budu njihovi pijuni. Albanci su dokazano glup narod sa veoma niskim koeficijentom inteligencije. Ispred njih u evropi su samo bugari. Srbi po broju ljudi u Mensi, organizaciji koja skuplja ljude sa nad prosecnom inteligencijom je odmah iza Izraela a ljubomorne duse mogu da nam...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online