Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 22.12.2018.
11:01 >> 11:47h
Vestionline, b92.net, blic.rs A

Sastanak kvadriterale: Vučić sa premijerima Bugarske, Grčke i Rumunije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa predsednicima vlada Bugarske Bojkom Borisovom, Grčke Aleksisom Ciprasom i Rumunije Vjorikom Danćilom.

Tanjug
 

- Mi smo razgovarali o nekoliko konkretnih tema, o unapređenju naših saobraćajnih koridora, a danas smo pričali i o izgradnju autoputa od Vršca do Temišvara. Kada bude izgrađena studija, možemo da krenemo u izgradnju tog puta - rekao je Vučić.

On je naveo da je bilo reči i o železničkoj infrastrukturi, kao i o tome kako da Srbija dođe do gasa.

Tanjug
 

- Čini mi se da je svima ovde prisutnima to lakše nego Srbiji, i dobio sam uveravanja da ćemo dobiti pomoć u tome. Na kraju ću da kažem ono što ljude zanima: danas smo doneli odluku da formiramo inicijalni organizacioni komitet koji će biti sastavljen od 16 ljudi, i da naše zemlje zajedno kandidujemo za evropsko prvenstvo u fudbalu i svetsko prvenstvo u fudbalu 2030. godine. Za to prvenstvo, nisu samo stadioni, to je ogroman posao, ali mi ćemo za to da se spremamo. Već sledeće godine krećemo u izgradnju nacionalnog stadiona, a zatim i ostalih stadiona u zemlji - rekao je Vučić.

On je naveo da poziva građane svih ovih zemalja da posećuju Srbiju.

Premijerka Rumunije Vjorika Dančila rekla je da sve ove zemlje žele da prišire saradnju.

Tanjug
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vucic sastao se sa predsednicima vlada Republike Bugarske Bojkom Borisovom, Republike Grcke Aleksisom Ciprasom i Rumunije Vjorikom Dancilom

Sastanak predstavnika Visokog saveta za saradnju Srbije, Bugarske, Grčke i Rumunije počeo je oko 10 sati, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Nakon sastanka, kome je prethodilo zajedničko fotografisanje, planirane su izjave za medije.

Vučić je na jučerašnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare posle sastanka sa Ciprasom rekao da Srbija i Grčka imaju veoma dobre odnose i da građani Srbije doživljavaju Grčku kao saveznika i prijatelja u politici, ekonomiji i drugim važnim pitanjima.

Cipras je tom prilikom poručio poručio da najnovije inicijative Prištine ne doprinose perspektivi stabilnosti u regionu već izazivaju destabilizaciju. Predsednik Srbije je sinoć u vili "Bokeljka" priredio svečanu večeru za premijere Grčke i Bugarske.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online