Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 26.03.2018.
14:25
Vestionline, Tanjug A

"Vučić je ambasadoru rekao da Priština nije uradila ništa"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Austrije Nikolausa Luterotija.

Tanjug
Predsednik Srbije prima akreditivna pisma od novog ambasadora Austrije

On je njega tom prilikom upoznao sa neodrživim stanjem dijaloga Beograda i Prištine.

Vučić je ambasadoru preneo da je Srbija potpuno ispunila obaveze iz Briselskog sporazuma, "dok druga strana nije uradila ništa po pitanju Zajednice srpskih opština, jedine obaveze koju su oni imali", saopštila je saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika. 

Luteroti je Vučiću preneo pozdrave predsednika Austrije Aleksandra van der Belena i njegovu poruku da prihvata poziv za zvaničnu posetu Srbiji. 

Predsednik Srbije i austrijski ambasador su se saglasili da je politički dijalog između dve zemlje intenzivan i sadržajan, jer u Beograd sutra dolazi ministarka spoljnih poslova Karin Knajsl, što je, posle zvanične posete predsednika Vučića Austriji i posete vicekancelara Štrahea Srbiji, treća uzajamna poseta na najvišem nivou od početka godine. 

Predsednik Vučić je istakao da Srbija veoma ceni podršku Austrije u procesu evropskih integracija, izrazivši očekivanje da će ona posebno doći do izražaja tokom austrijskog predsedavanja Evropskoj uniji u drugoj polovini 2018. godine. 

On je u isto vreme istakao i značajnu pomoć Austrije u uspostavljanju stabilnosti na Zapadnom Balkanu, kroz veliko angažovanje te zemlje u Berlinskom procesu, navodi se u saopštenju. 

Poželevši ambasadoru Luterotiju dobrodošlicu i uspešan diplomatski mandat u Beogradu, predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što će Austriju u Srbiji predstavljati jedan od najbližih saradnika kancelara Kurca. 

Ambasador Luteroti je, naime, donedavno bio na funkciji njegovog spoljnopolitičkog savetnika, obavljajući tu dužnost i dok je Kurc bio šef austrijske diplomatije. 

Dvojica sagovornika su, s obzirom na to da je Austrija jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije, izrazili interes za intenziviranje ekonomske saradnje, kako kroz povećanje robne razmene, tako i kroz još veće prisustvo austrijskih investitora na srpskom tržištu. S tim u vezi, ambasador Luteroti upoznao je predsednika Vučića sa pozitivnim ekonomskim kretanjima u Austriji, navopdi se u saopštenju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online