Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 02.10.2017.
15:58
Vestionline, Tanjug A

Vučić sa predsednikom Grčke: Zahvalnost Grčkoj na podršci, raste razmena i saradnja dve zemlje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je na sastanku sa predsednikom Grčke Prokopiosom Pavlopulosom izrazio zahvalnost grčkom predsedniku i grčkom narodu na podršci teritorijalnom integritetu Srbije, kao i na velikoj podršci na evropskom putu.

Tanjug
Svečani doček gosta iz Grčke: Aleksandar Vučić (desno) i Prokopius Pavlopulos (levo)
Tanjug

Vučić je u uvodnom obraćanju na sastanku s Pavlopulosom i delegacijom Grčke u Palati Srbija podsetio da su zvaničnici Grčke bili s nama kada smo otvarali poglavlja na sastancima u Briselu i da su nam prvi čestitali, na čemu smo im, dodao je, veoma zahvalni.

Predsednik Srbije pomenuo je i da konstantno raste trgovinska razmena i saradnja dve zemlje.

Visoki savet za saradnju sledeći put u Beogradu

Vučić je danas zamolio je grškog predsednika Prokopiusa Pavlopulosa da naredni sastanak Visokog saveta za saradnju bude održan što pre, da bude u Beogradu i da se za taj skup pripremni dokument o strateškom povezivanju i partnerstvu Srbije i Grčke.

Na pres konferenciji nakon sastanka s Vučićem i grčki je predsednik izrazio očekivanje da će se to upravo tako dogoditi i to već početkom naredne godine, a Vucić je podsetio na 150 godina prijateljskih odnosa dve zemlje, te ponovo zahvalio Pavlopulosu na tome što njegova zemlja i on lično podržavaju teritorijalni integritet i i celovitost Srbije.

Podsetio je i da je Grčka uvek bila s nama u Briselu kad se razgovaralo o napretku Srbije i otvaranju novih poglavlja, te dodao da očekuje da će tako biti i ubuduće.

- Smatramo Grčku i narod i vas lično kao iskrene prijatelje građana Srbije i srpske države - poručio je Vučić, uveren da će poseta grčkog predsednika značajno doprineti razvoju daljih odnosa.

Svečani doček ispred Palate "Srbija"

Vučić je tokom pre podneva, uz gardu i svečano intoniranje himne ispred Palate "Srbija" dočekao svog grčkog kolegu.

Predsednik Grčke Prokopios Pavlopulos stigao je u dvodnevnu posetu Srbiji, a na aerodromu ga je dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, preneo je RTS.

Nakon svečanog dočeka ispred Palate "Srbije", usledio je tet-a-tet razgovor dva predsednika, nakon čega su im se pridružile i delegacije dve zemlje.

Očekuje se da se zatim Vučić i Pavlopulos obrate medijima, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Pavlopulos će se potom sastati sa premijerkom Anom Brnabić.

Tokom dana grčkog predsednika primiće i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, a povodom njegove posete biće održana i posebna sednica parlamenta kojoj će prisustvovati i predsednik Srbije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online