Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 10.07.2010.
12:26
Tanjug A

SNV: Redžepijeva izjava = objava rata

Srpsko nacionalno veće (SNV) severnog Kosmeta podržalo je danas ocenu predsednika Tadića da je izjava Bajrama Redžepija "otvorena pretnja ratom".

U saopštenju SNV-a se ukazuje da privremene kosovske institucije neće biti "jedine odgovorne za katastrofalne posledice eventualnog sprovođenja ove pretnje", već će jednako biti odgovorni i Euleks i Kfor. I predsednik Srbije Boris Tadić je ranije istakao da će privremene institucije na Kosovu i Metohiji biti odgovorne za katastrofalne posledice, ukoliko se ove pretnje sprovedu u delo.


"Jednako odgovorni bili bi Euleks i Kfor", ocenjuje se u saopštenju SNV-a i dodaje da "ništa manje neće biti odgovorna i država Srbija" ako ne učini sve što je u njenoj moći da zaštiti kosmetske Srbe od najavljenog pogroma.

Šaljemo snage na sever Kosova: Bajram Redžepi
 


Redžepi izjavio je da će kosovske vlasti na sever Kosova poslati specijalne jedinice policije radi uspostavljanja reda i mira. U intervjuu listu "Koha ditore", Redžepi je rekao da kosovska policija ima potpisan sporazum sa Euleksom da na sever Kosova budu poslate specijalne snage kosovske policije za operativnu zaštitu.


"Sve ovo više je nego dovoljan razlog da se najhitnije sprovede u delo najava predsednika Tadića na sednici SB UN da će 'Srbija biti prinuđena da preispita svoj odnos prema međunarodnom prisustvu na Kosovu i Metohiji ukoliko međunarodni faktori ne uskrate podršku destabilizujućim potezima Prištine'", navodi SNV.


SNV smatra da zbog "izuzetne ozbiljnosti trenutka", Srbija mora odmah da se založi i za hitno sazivanje sednice SB UN, na kojoj bi predsednik Tadić predočio argumente da se na Kosovo i Metohiju, u skladu sa Rezolucijom 1244, vrati određen broj pripadnika srpskih bezbednosnih snaga.


"Histerična izjava Bajrama Redžepija da će na sever Kosova poslati specijalne jedinice policije radi uspostavljanja reda i mira nesumnjivo je otvorena objava rata ovdašnjim Srbima, ali i direktna posledica američke podrške nezavisnosti Kosova, iskazane i na sednici SB UN povodom bombaškog napada terorista na Srbe u Severnoj Mitrovici", navodi se u saopštenju.

Povodom izjave Redžepija šef Misije Euleksa Iv de Kermabon izjavio je da nije bilo nikakvog ugovora o razmeštanju specijalnih policijskih jedinica u oblasti Mitrovice.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online