Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 30.06.2017.
00:22
Đ. Barović - Vesti A

"Vesti" na Sajmu naoružanja: Samohotki ime po predsedniku?!

Srbija ima šta da pokaže i čime da se predstavi svetu kad je reč o naoružanju o vojnoj tehnici. To je jednoglasan stav svih učesnika Osmog međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme Partner 2017. na kome ove godine učestvuje 128 izlagača iz 21 zemlje.

A. Čukić
U centru pažnje: Šumadija i Aleksandar

I dok je prvi dan sajma bio posvećen visokim zvanicama na čelu sa novim predsednikom Srbije, tradicionalno, prave mušterije su tek tokom jučerašnjeg dana odlučile da se prošetaju kroz nekoliko hala Beogradskog sajma.

Delegacije sa svih strana sveta dobili su jedinstvenu priliku da se mimo kamera i javnosti pobliže upoznaju sa svim onim što srpska namenska industrija nudi, a na "repertoaru" je sve: od preciznih laserskih nišana, puškomitraljeza kojot koji je i dalje jedan od najtraženijih srpskih brendova, do novih oružja, kojim će se Srbija tek ponositi.

Ove godine je svečano predstavljena nova nora - aleksandar, samohodno artiljerijsko oružje 155 mm službenog naziva MGS-25.

- U pitanju je poslednja reč u razvoju srpske artiljerije jer je ne samo povećan broj ispaljenja u minutu sa tri-četiri na šest-sedam, već je ubuduće moguće ispaljenje iz svih uglova. Naravno, napravljena je i automatska popuna magacina - objašnjavaju na ovom štandu.

A. Čukić
Zoran Šušić

Tako i saznajemo da je oružje "kršteno" u aleksandar bukvalno pred sam početak Sajma. Da li zbog predsednika Srbije, da li zbog novog ministra vojnog ili je to slučajno, niko ne zna da odgovori.

Uz novu Noru, tu je i modularni višecevni raketni sistem vatrene podrške "šumadija" koji može da koristi dva tipa raketa: jerina 1 - dometa 285 kilometara i jerina 2 do 70 kilometara.
Kada je već reč o oružju koje može da koriste različite kalibre, svakako treba istaći i modularnu pušku, "čedo" Zastava oružja.

- Već prvog dana smo imali osam poslovnih sastanaka, a očekujem da ćemo danas i sutra tek "raditi". Sajam je ispunuo svoj zadatak - ističe direktor marketinga Zastava oružja Zoran Šušić.
Sajam oružja sve od petka će biti zatvoren za javnost, a tog poslednjeg dana biće omogućeno i svim zainteresovanima da vide šta je ono što Srbija proizvodi u oblasti namenske industrije.

A. Čukić

Čizme za ponos

Dergal je firma iz Kotor Varoši koja uspešno posluje sa velikim brojem inostranih firmi, a njihova namenska obuća, odnosno čizme i cipele za pripadnike vojske i policije trenutno koriste mnogo armije i policije sveta.
- Za kompaniju NH radimo gornji deo čizama koje se kasnije prodaju armijama SAD, Francuske, Engleske, ali i Nemačke, Italije. Istovremeno naši proizvodi su se pokazali kao veoma kvalitetni na terenu tako da nam je 95 odsto proizvodnje namenjeno izvozu - s ponosom ističe Dušan Panić, jedan od ljudi zaduženih za tržište Srbije.






 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online