Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 05.07.2010.
11:49 >> 14:13h
Tanjug A

SB sluša tri verzije o eksploziji u Mitrovici

Na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (UN), zakazanoj za sutra, 6. jul, prema pisanju prištinskog lista "Ekspres“, biće iznete tri verzije tragičnog događaja od petka, kada je u naselju Bošnjačka Mahala, u severnoj Mitrovici, eksplodirala bomba i ubila jednu, a ranila 11 osoba.

Prvu verziju ambasadorima će ispričati predstavnik kancelarije UN i preneti izveštaj koji je poslao UNMIK, navodi list i ističe da se očekuje da taj izveštaj bude neutralan i sličan stavu UNMIK-a prema statusu Kosova. 

Drugu verziju događaja predstaviće predsednik Srbije Boris Tadić, koji će, kako navodi list, okriviti kosovske institucije i predstavnika Evropske unije Pitera Fejta za situaciju u Mitrovici.

"Obraz" kriv?!

 

Predstavnik Albanaca iz severne Mitrovice Adem Mripa smatra da je protest Srba u Bošnjačkoj Mahali organizovala grupa "Obraz", a da je scenario pripremilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, piše danas prištinski "Lajm“. List citira izvor iz kosovske policije, koji poseduje informaciju o tome ko su osobe koje su na protestu nosile ručne granate, ali za sada ne želi da objavljuje detalje. Albanska zajednica u severnom delu grada organizuje straže, piše Lajm i navodi da se zna ko je počinilac incidenta u kojem je jedna osoba poginula.

Ministar inostranih poslova Kosova Skender Hiseni, ako mu bude dozvoljeno da govori, ispričaće treću verziju, po kojoj je, prema pisanju Ekspresa, granata eksplodirala zbog nemarnosti jednog od srpskih protestanata.

Hiesni je poslao pismo sa zahtevom da učestvuje na sednici SB kako bi izneo zvanični stav Vlade Kosova o poslednjim događajima u Kosovskoj Mitrovici. On će u svakom slučaju otputovati za Njujork, ali se za sada ne zna da li će mu biti dozvoljeno da govori. 

Sednicu Saveta sazvala je predsedavajuća Nigerija na zahtev Srbije, a prisustvovaće joj, kako je Tanjugu potvrdio portparol UNMIK-a Rasel Giki, i šef Misije UN u pokrajini Lamberto Zanijer. Kako je najavljeno na sajtu svetske organizacije, sednica će početi u 16 časova po srednjeevropskom vremenu.

Od rana zadobijenih u eksploziji preminuo je pedijatar iz Kosovske Mitrovice Mesud Džeković, a ranjeno je 11 osoba. Eksplozija se dogodila tokom mirnog protesta Srba zbog otvaranja kancelarija Centra za civilne usluge Vlade Kosova u severnom delu Mitrovice. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online