Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 30.05.2017.
11:39 >> 11:18h
Vestionline, Tanjug A

Vučićevo poslednje obraćanje kao premijera: Verujem u Srbiju, biće to dobro mesto za život!

"Verujem u Srbiju, biće to dobro mesto za život", poručio je danas izabrani predsednik Aleksandar Vučić.

Tanjug
Odlazi zadovoljan sa premijerske funkcije: Aleksandar Vučić

- Verujem u Srbiju. Uvek sam verovao u Srbiju i uvek ću verovati u nju - rekao je Vučić na oproštajnoj konferenciji za štampu u svojstvu premijera, te građanima i vladi poručio da veruju u sebe i vole i veruju pre svega u svoju Srbiju.

On je istakao da nikada nije lagao građane, da je govorio istinu i da bolja vremena dolaze:

- Svakog dana osećaće bolja vremena na svakom koraku - naglasio je Vučić.

On je ukazao na desetine i destine gradilišta u Beogradu, dodavši da danas u glavnom gradu ima 14 puta više gradilišta nego u martu 2013. godine. Tako je, kako je dodao, i u svim drugim našim gradovima i taj trend će se nastaviti.

Završavajući obraćanje, poslednje u poziciji premijera Srbije, Vučić je rekao da posao predsednika vlade nije bio lak, ali da ga je obavljao s najvećom srećom i ponosom.

Kako je rekao, imao je priliku da nekoliko godina radi za svoju zemlju, na najbolji način koji je mogao, čak i ono što se mnogima ne bi dopalo, niti su to želeli da čuju i vide.

- Ali to je donelo najbolje rezultate za Srbiju - konstatovao je Vučić.

Zahvalnost građanima Srbije

Građanima je zahvalio na ogromnoj podršci i ljubavi i na tome što su "razumeli da se neko bori za interese Srbije". Zahvalio je minstrima na energiji i aktivizmu, a novinarima zato sto su uvek želeli da čuju nešto više, ali i što su bili oštri.

On će, poručio je, uvek da odgovora kao i do sada.

- Nikada nikoga nisam tuzio za ono sto je rekao ili napisao, ali nemojte nikad pokušati da mi zabranite da govorim svojim, pristojnim jezikom, da odgovaram na neistine i ono sto mislim - poručio je.

Rekao je i da se nikad nije plašio, da neće ni ubuduće, da građane nije lagao, te da veruje da dobra i bolja vremena dolaze svakog dana.

- To će se osećati svakodnevno, to će moći davide i osete svi dobronamerni ljudi, da stvari idu na bolje.

On je prethodno rekao da Vlada Srbije ne bi mogla da postigne uspeh bez podrške građana Srbije.

- Ništa baš ništa ne bi od toga bilo da nije bilo građana i njihove podrške, kao i želje da menjamo zemlju i menjamo sebe - rekao je Vučić na pres konferenciji ispred vile Mir.

Podsetioje da je Vlada "startovala" kada su Srbiju 2014. pogodile katastrofalne poplave, a da je iz te situacije izašla bez ijedne afere.

Vučić sutra polaže zakletvu i preuzima dužnost predsednika Srbije.

Ostvareni dobri rezultati

On je poručio i da nasledniku na čelu vlade ostavlja dobru kasu.

- Nemamo problem sa likvidnošću, sa solventnošću - rekao je Vučić i izrazio uverenje da će i sledeća vlada biti disciplinovana u trošenju novca.

- To otvara mogućnost za veće plate i penzije - rekao je.

Podsetio je i da smo šesta zemlja, po apsolutnim brojevima, po broju zaposlenih uz pomoć subvencija države, te da veruje da će takve investicije i zaposlenost rasti.

Odlazeći premijer podsetio je da je u 2016. ostvaren rast BDP-a za 2,8 odsto, da se u ovoj godini očekuje rast veći od tri odsto, a da su procene Svetske banke i MMF-a da će biti veći i od 3,5 odsto.

- To je veće od proseka rasta država članica EU, ali nama taj rast nije dovoljan. Potreban je veći kako bismo stigli najrazvijenije zemlje EU i zato ti brojevi moraju da budu veći - rekao je Vučić.

On je dodao da je ponosan što budžet nije u deficitu, i naglasio da će maj biti završen sa devet do deset miljardi suficita.

- Očekujem da će se pojačati suficit u junu, jer je predviđeno da imamo pet milijardi suficita u tom mesecu - rekao je Vučić i konstatovao da narednom predsedniku Vlade ostavlja punu kasu.

Vučić je rekao i da smatra da će disciplina u trošenju novca biti suština ponašanja i naredne vlade i da će to omogućiti povećavanje plata i penzija.

Hvala Tomi

On je zahvalio predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću što je, kako je rekao, u najtežim trenucima podržavao vladu, a posebno prilikom sprovođenja mera fiskalne konsolidacije. Kada je reč o ugledu Srbije u svetu, Vučić je dodao da je on značajno viši nego što je ikada bio, ali da još nije zadovoljan.

- Moramo mnogo da radimo i da gradimo imidž Srbije da bude još bolji, kako bismo mogli da računamo na podršku međunarodne zajednice. Uveren sam da će EU biti strateški cilj vlade, ali i održavanje dobrih tradicionalnih i prijateljskih odnosa sa Ruskom Federacijom, Kinom i Sjedinjenim Američkim Državama - rekao je Vučić.

Premijer je rekao da su to ključni prioriteti za budućnost i da je uveren da je dosadašnja vlada uspešno štitila nacionalne i državne interese Srbije.

- Imali smo odlučnu, razumnu i racionalnu politiku, a očuvanjem mira i stabilnosti uspeli samo da obezbedimo pristojan i normalan život u Srbiji - rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online