Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 22.05.2017.
18:39
Vestionline A

Knjige na dlanu odlučne da postave nove standarde među portalima za ljubitelje pisane reči

Da li znate koje su najpozajmljivanije knjige u domaćim bibliotekama u protekloj godini?

U pitanju je roman Dragana Velikića "Islednik" koji je prema podacima Narodne biblioteke Srbije pozajmljen čak 5.160 puta iz 81 biblioteke u Srbiji u toku 2016. godine. Na drugom mestu na listi nalaze se tri nastavka knjige "Kazna za greh" Jelene Bačić-Alimpić, a na trećem mestu je "Teslina pošiljka" Vanje Bulića.

pixabay.com
 

Da li ste znali da je pristup vrednom trezoru Narodne biblioteke Srbije tako strogo kontrolisan, da pristup nemaju čak ni svi zaposleni, a da je za ulazak u prostorije fundusa neophodna je dozvola upravnika?

Da li želite da zavirite u "Dečju republiku", pekinšku prodavnicu knjiga koja sadrži više od tri hiljade slikovnica na različitim jezicima, uz jedinstveni dekor dizajniran tako da se deca u "Republici" osećaju maksimalno udobno i uživaju u svakom minutu provedenom u njoj.

Ove i slične vesti iz oblasti književnosti i kulture od sada možete pronaći na portalu knjigenadlanu.com, najnovijem projektu koji su podržali mnogi domaći autori i čitaoci.

Naime, videvši da trenutno u Srbiji i regionu postoji tek par portala i blogova koji se bave pisanom reči, osnivači portala knjigenadlanu.com su odlučili da svim autorima i čitaocima ponude jedinstvenu i sveobuhvatnu platformu na kojoj mogu saznati najnovije vesti iz oblasti književnosti i kulture, kao na primer da će se drugi po redu festival knjiga "Pazi šta čitaš" - Humanistika, kultura i umetnost održati od 24 do 27. maja 2017 u hotelu "Envoy" u Čika Ljubinoj 13 u Beogradu.

Pored ovih vesti, na portalu možete naći i zanimljive objave i savete, kao na primer: Kako da Vaše dete zavoli knjigu i stekne čitalačke navike. Takođe, možete pročitati recenzije knjiga i preporuke uredništva, trenutno najprodavanije i najpopularnije knjige za decu, mlade i odrasle, kao i vanvremenske citate koji će vas inspirisati i uliti vam dosta pozitivne energije.

Glavna misija ovog portala jeste da kroz dugotrajan marljiv rad postane mesto na kome svaki korisnik ne samo da može saznati nešto novo i zanimljivo, već može i sam doprineti poboljšanju kvaliteta i unapređenju rada svojim komentarima i predlozima.

Ukratko, ukoliko vas zanima književnost, Knjige na dlanu su pravo mesto za vas!

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online