Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 06.04.2017.
16:59
Vestionline A

Otvoreno pismo Dobrice Veselinovića ministru Stefanoviću

Dobrica Veselinović iz inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" uputio je otvoreno pismo Nebojši Stefanoviću u kome je demantovao da je organizator protesta "Stop diktaturi" koji se zbog nezadovoljstva rezultatima izbora održavaju širom Srbije.

Facebook/Dobrica Veselinović
Otvoreno pismo ministru policije: Dobrica Veselinović

Njegovo pismo prenosimo u celosti.

"Nebojša,

moje ime je Dobrica Veselinović, a iako se nikada nismo upoznali ti me već duže vreme zapravo jako dobro poznaješ. 

Znaš kuda i sa kim se krećem, sa kim razgovaram, od koga dobijam novac i za šta ga trošim, znaš i sa kim spavam. Služba koju ja i drugi građani Srbije plaćamo vrlo je ažurna u tome i ne skriva da jako opsežno radi na slučaju inicijative Ne(da)vimo Beograd, ili kako vi volite da kažete - "žute patke".

No, to te ne sprečava da danima govoriš neistine. To te ne sprečava da danima obmanjuješ i neredima i raznoraznim "scenarijima" plašiš građane i građanke Srbije, a sve to putem strogo kontrolisanih kanala masovne komunikacije.

Neposredni povod za ovo moje obraćanje tebi je jučerašnji intervju za TV PINK u kome si me sa nekolicinom ostalih apostrofirao kao organizatora spontanih protesta "Stop diktaturi" koji su buknuli u nekoliko gradova. To je ordinarna laž. I sa ovakvim lažima mora da se prestane! 
Ovo nemoj s da shvatiš kao molbu, već kao zahtev!

Ako ti i vaše službe, kojih verujem da ima i više nego što možemo da zamislimo i koje raspolažu sa nama nezamislivim resursima, imate dokaze za bilo kakvo protiv-državno delovanje, slobodno me uhapsite. 

Obećavam da neću pružati otpor, tako da se bar toga ne morate plašiti. 

Odazvaću se jer nemam šta da krijem. 

Odazvaću se kao i svaki put kada sam pozvan jer za razliku od tatinih sinova, tajkuna i huligana koji koriste šeme, veze i poznanstva ja verujem u pravnu državu i institucije koje su tu da rade svoj posao i dobrim uživaju poštovanje građana.

Sa druge strane, ako imate dokaze za bilo kakve prekršaje slobodno nastavite da zatrpavate tužilaštvo besmislenim prijavama protiv mene i ostalih članova inicijative Ne da(vi)mo Beograd, na koje se sudije smeju, i koje svakako bivaju odbačene već posle prvog ročišta, a ima ih, nakupilo se već preko 20.

Na kraju, Nebojša, ne persiram ti, jer mislim da ti to ne zaslužuješ. Ne zaslužuješ da predstavljaš, naređuješ i govoriš u ime hiljada policajaca i policajki koji savesno obavaljaju svoju dužnost, i još nekoliko hiljada poštenih službenika i službenica koji su sticajem nesrećnih okolnosti pod tvojom "kontrolom".

Verujem da te se oni stide, kao što se i ja stidim.

Eto, toliko od mene, pa ti vidi šta ti je činiti. 
A ako ne znaš, pa ti pitaj Aleksandra.

Dobrica Veselinović

P.S. Da, sasvim je jasno da inicijativa Ne da(vi)mo Beograd, pa i ja, podržavamo spontane proteste građana."

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online