Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 24.02.2017.
19:48
alo.rs A

Šta govore tela Vučića i Nikolića: Nešto je tu puklo!

U sredu je posle svih poslednjih dešavanja došlo do prvog susreta u javnosti aktuelnog šefa države Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića, a prema rečima stručnjaka za neverbalnu komunikaciju, govorom tela su pokazali da između njih sada postoji distanca, ali i žal zbog svega što se desilo.

Tanjug
Govor tela otkriva mnogo o Vučiću i Nikoliću

Nikolić i Vučić su nakon dve nedelje mučnih i turbulentnih pregovora o tome ko će biti predsednički kandidat naprednjaka u sredu sa predsedavajućim Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem i predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom boravili u vili "Mir", a prema rečima stručnjaka, gestikulacijom i mimikom nisu uspeli da potvrde svoje reči da se u njihovom odnosu ništa nije promenilo i da će nastaviti i u budućnosti blisko da sarađuju.

- Jasno se vidi se da je njihov odnos napet, na momente opušten, ali bez nekih posebnosti. Takođe, obojica su bili svesni kamere, tako da su kao i svi političari dobro kontrolisali svoje maske. Nema jasnih znakova neprijateljstva, ali se vidi distanca - ocenio je za list "Alo" psihoterapeut Zoran Milivojević, koji je stručnjak za neverbalnu komunikaciju.

Tanjug
Nikolić prvi

Slično mišljenje ima i poznati srpski glumac, pantomimičar i profesor Marko Stojanović.

- Fotografija na kojoj sva četvorica hodaju je veoma upečatljiva jer vidimo Nikolića koji vodi i jasno svima stavlja do znanja ko je glavni u tom trenutku, ide korak ispred svih nesumnjivo pokazujući da je to njegova teritorija - kaže Stojanović i nastavlja: 

- Mnogo su zanimljive fotografije na kojima su Vučić i Nikolić zajedno, njihova tela govore da oni deluju potpuno emotivno iscrpljeno, ne fizički, već emotivno, kao posle ozbiljne, krucijalne, velike svađe između dve osobe koje su vrlo bliske i koje su se pomirile, ali znaju da je to prekretnica u njihovom odnosu. Izgleda kao da postoji neki žal kod obojice zbog svega što se desilo.

- Njihova tela su vrlo opuštena, ali opuštena kao posle teškog fizičkog napora, a emotivan napor se na telu izažava kao fizički. Ne gledaju na istu stranu, telima su okrenuti, dakle, razišli su se, a to im je vrlo teško palo, ali su svesni da je ovo prekretnica koja će imati svoje vidljive rezultate tek kasnije. Vidi se potpuno međusobno poštovanje, kao između oca i sina, vidi se da su se pomirili, ali i žal što im saradnja nikada više neće biti ista - kaže Stojanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online