Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 16.01.2017.
19:57
Vestionline A

Kosovo: Uhapšen Srbin zbog četiri slova "S"

Branimir Gligorijević, medicinski tehničar iz sela Novake kod Prizrena, uhapšen je u ponedeljak u ovom gradu zato što je na jakni imao četiri slova "S", koja su nekome zasmetala, rekao je Srni njegov otac Branko.

Reuters
Samo na papiru, ili...

- Branimir je otišao u Prizren da kupi hranu i lekove. Kada je ušao u apoteku, za njim je ušla policijska patrola i sprovela ga u policijsku stanicu - kaže Branko.

Branimira Gligorijevića u utorak u 11.00 časova saslušaće javni tužilac, pošto ga policija tereti za izazivanje nacionalne mržnje.

Uhapšeni Branimir otac je dvoje dece i jedan je od malobrojnih Srba povratnika u selo Novake. U ovom selu živi manje od 20 Srba.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.01.2017. 20:46
Hapšenjem i stavljanjem u pritvor ratnog zločinca sa Kosmeta Ramuša Haradinaja u Francuskoj i skoro stidljiva najava srpskog Tužilaštva za ratne zločine iz Beograda da će što pre dostaviti dokaze francuskom sudu o njegovim zločinima, kao i snažan pritisak i pretnja predsednika Vlade Srbije da se sakriju dokazi kako bi njegov sunarodnik Haradinaj bio što pre pušten iz zatvora, pokazuje izda-jni-čko lice ratnih huškača, koji danas kao pokajnici vladaju Srbijom. Njihov odnos prema Srbima optuženim za ratne zločine koje su napaljeno slali u rat, skoro je bestijalan.Nehat Tači (40), direktor takozvane kosovske policije za region Kosovske Mitrovice, uhapšen je 29. septembra prošle godine na prelazu Končulj, na administrativnoj liniji između Kosova i Srbije.Nehat Tači od pre četiri godine je direktor takozvane Kosovske policije za region Kosovske Mitrovice.
Ponedeljak 16.01.2017. 20:46
Više tužilaštvo u Nišu optužilo je još pre šest godina, a oktobra 2010., raspisalo poternicu protiv braće Agima i Nehata Tačija. Braća Agim i Nehat Tači terete se za krivično delo terorizma iz člana 312 Krivičnog zakona Srbije zbog sumnje da su u Lipljanu početkom jula 1999, a potom i u noći između 31. decembra 1999. i 1. januara 2000. godine upadali u porodičnu kuću srpske porodice. U toj kući, u Ulici Roberta Gajdina 79 u Lipljanu, braća Tači su izvršili teška krivična dela protiv čovečnosti i međunarodnog prava.Gospodin Tači je po hapšenju predat u nadležnost Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, koje ga je ''zbog nedostatka dokaza'' pustilo na slobodu, po nalogu Aleksandra Vučića! Sudije ovog odeljenja su ništarije koje primaju velike plate, imaju danonoćno policijsku zaštitu svih članova prodice, besplatano koriste službena vozila, telefon...
Ponedeljak 16.01.2017. 20:55
A sudija za prethodni postupak Milan Dilparić je bio i član zemunskog klana! Prethodno je hitno zasedala Skupština Kosova na kojoj je traženo da se Tači odmah oslobodi, u protivnom da se pribegne ''reciprocitetu'', odnosno da se uhapsi Marko Đurić. U prevodu poslanici ove samoproklamovane skupštine traže javno uzimanje talaca! A to je već državni terorizam, koji nije zabrinuo Angelu Merkel, koja je majka kosovsko-metohijskih Albanaca.I hapšenje Ramuša Haradinaja diglo je Kosmet na noge. Opet skupština traži reciprocitet i hapšenje Marka Đurića i drugih političara iz Srbije. Vučić, koji je sin kosovskog Albanca Fahri Musliu poručio je Hašimu Tačiju da će ''sve biti u redu''.Izabrani američki predsednik Tramp najavio je da će njegova administracije i bezbednosne službe voditi bespoštedan rat protiv terorista, koje je iznedrila prethodna administracija. Njegov izbor na Kosmetu je dočekan sa neverico-m i tug-om.Kada je prošle godine Tužilaštvo BiH optužilo hrvatske generale Gotovinu i Krstićevića za ratne zločine, Hrvatska predsednica i Sabor su se digli na noge, preteći ratom Bosni i Hercegovini.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online