Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 20.12.2016.
17:39
alo.rs, Vestionline A

Na velikoj sceni uz Ruse: Srbija glasala protiv rezolucije UN o Krimu!

Generalna skupština Ujedinjenih nacija je u ponedeljak sa 70 glasova za, 26 protiv i 77 uzdržanih usvojila rezoluciju "Situacija s ljudskim pravima u Autonomnoj Republici Krim i gradu Sevastopolju (Ukrajina)", a u kojoj se, u suštini, za Krim kaže da ga je Rusija "privremeno okupirala". Među 26 država koje su bile uz Ruse, našla se i Srbija.

Reuters
Srbija podržala Rusiju u Ujedinjenim nacijama

U rezoluciji se pozivaju "ruske okupacione vlasti" da okončaju "sva zlostavljanja stanovnika Krima", posebno "diskriminatorne mere i praksu, arbitrarna pritvaranja, mučenja i drugo surovo, nehumano i degradirajuće ponašanje".

Rusija je lobirala protiv rezolucije nazivajući je "politički motivisanom" i "jednostranom", navodi Radio slobodna Evropa.

Da se poštuje pravo, osim ako ste SAD i Zapad

U rezoluciji se navodi da je odgovornost članica UN da "poštuju međunarodno pravo, uključujući načelo da će se sve države uzdržati od pretnje ili upotrebe sile protiv teritorijalnog integriteta ili političke nezavisnosti svake države". Naravno, takve rezolucije ne važe u slučajevima kada bez dozvole UN-a SAD i "zapadne demokratije" bombarduju civile i legitimne režime zemalja koje ne dele njihove vrednosti...

U tekstu se poziva na prethodnu rezoluciju UN o teritorijalnom integritetu Ukrajine i osuđuje "privremena okupacija dela teritorije Ukrajine - Autonomne Republike Krim i grada Sevastoplja" koju je izvela Rusija.

Ruski Sputnjik i ukrajinski mediji navode da je Srbija zajedno Angolom, Belorusijom, Venecuelom, Iranom, Kazahstanom, Kinom, Kubom, Severnom Korejom, Rusijom i Sirijom glasala protiv rezolucije.

POVEZANE VESTI

Utorak 20.12.2016. 23:04
Bilo bi me zaista sramota da ne ostavim komentar za moju bracu Srbe i naravno za redakciju svakako jer mi smo nekako u zadnje vreme postali toliko bliski mojim izjavama i njihovim kratkim fitiljom za brisanje bilo kakvih komentara pa i ako nisu uvredljive prirode.....dakle..... Vucicu konacno ti se digo malo , lepo odlucno i nadm se i odmereno..
Utorak 20.12.2016. 18:11
Rusija je mala i njoj treba Krim - mi smo veliki i sta ce nama Kosovo !!!
Sreda 21.12.2016. 05:24
Rusija je mala i njoj treba Krim - mi smo veliki i sta ce nama Kosovo !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online