Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 23.11.2016.
17:41
Tanjug, Vestionline A

Kako je Vučić odgovorio Stoltenbergu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je u sredu rekao u Briselu da je generalni sekretar NATO uvek dobrodošao u Beograd, i naglasio da je "velika stvar za Srbe i Srbiju" to što je Jens Stoltenberg izrazio žaljenje zbog civilnih žrtava tokom NATO bombardovanja Srbije 1999. godine.

Tanjug
Vučić: Velika stvar za Srbe

Vučić je novinarima posle razgovora s čelnicima Atlantskog saveza rekao da je Stoltenberg uvek dobrodošao u Beograd, dodavši da je on "ionako Beograđanin i građanin Srbije na neki način".

- Uvek ste dobrodošli i želimo da vas viđamo što je moguće češće u našem gradu i u našoj zemlji - dodao je premijer.

Vučić je istakao da Stoltenbergu "želi da zahvali zbog izjave da žali zbog nevinih žrtava" tokom NATO bombardovanja Srbije.

- To je velika stvar za naše Srbe, za naš narod, za našu zemlju da tako nešto čuju, i mi smo mu na tome veoma zahvalni - rekao je Vučić.

- Posebno sam počastvovan jer sam jedan od retkih koji je imao čast i priliku da bude u Stoltenbergovom domu, rezidenciji u Briselu i to pokazuje kakvo poštovanje gospodin Stoltenberg ima prema Srbiji i prema našem narodu - dodao je premijer.

"Nema pritiska u pravcu učlanjenja Srbije u NATO"

Vučić je izjavio u sredu u Briselu, posle sastanaka u sedištu NATO, da nije bilo pritisaka u pravcu učlanjenja Srbije u NATO.

Vučić je u izjavi novinarima istakao da Alijansa pošštuje vojnu neutralnost Srbije, ali i da je NATO jedan od prvih partnera našše zemlje kada je reč o očuvanju mira, stabilosti i ekonomskog napretka.

Premijer je naveo da je tokom otvorenih razgovora sa Severnoatlantskim savetom naglasio da se Srbija nalazi ne evropskom putu, da ima dobre odnose se Ruskom federacijom i da želi da unpređuje dobru saradnju sa Alijansom. 

- Zahvalan sam Stoltenbergu i svima ostalima što poštuju odluku Srbije da bude vojno neutralna. Razgovarali smo kako da očuvamo mir i stabilnost, jer građani Srbije treba da znaju da smo okruženi zemljama NATO i da je to jedan od prvih partnera sa kojim treba da razgovaramo ako hoćemo da imamo mir, punu stablinosti ako hoćemo da razvijamo našu ekonomiju na slobodan način - naglasio je premijer Srbije nakon razgovora u sedištu NATO u Briselu.

POVEZANE VESTI

Sreda 23.11.2016. 17:47
Dva srpska neprijatelja!
Sreda 23.11.2016. 19:09
Veliko zaljenje ma jedi go-vna kao i tvoj sluga Musliju!
Sreda 23.11.2016. 22:21
zaljenje za bombardovanje , pa zasto tada nije rekao da mu je zao ili kada se okoncalo bombardovanje .. Vucicu svima se uvlacis u bu/lju pa i ubicama nase dece sram te bilo Idiote
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online