Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 05.10.2016.
21:15
Vestionline A

"SNS priznao izbornu krađu"

Na dan kada se u Srbiji obeležava godišnjica 5. oktobra, dana kada je tada[nja demokratska opozicija smenila Slobodana Miloševića, srpski pokret "Dveri" oglasio se ukazujući na posledicu vladavine aktuelne vlasti pod vođstvom Aleksandra Vučića. Saopštenje prenosimo u celosti.

A. Čukić
Boško Obradović optužio vladajuću SNS za krađu izbora u Novoj Varoši

- Slika i prilika demokratije u Srbiji 5. oktobra 2016: RTS cenzuriše opoziciju, SNS je vinovnik izborne krađe, a priča o borbi protiv korupcije i kriminala SNS-a čista je predizborna laž, pošto imamo dokaze da korupcija buja u njihovim redovima na primeru opštine Nova Varoš.

- Ušli smo zonu ozbiljne medijske cenzure. Tražimo smenu odgovornih na RTS-u za prekid direktnog prenosa sednice Narodne skupštine, pre obraćanja predstavnika najvećih opozicionih poslaničkih grupa. Da li se u Srbiji ukida jedno od najvećih dostignuća demokratije - direktan prenos sednica Skupštine, za koje smo se izborili nakon pada komunizma? - upitao je Obradović.

SNS je odustao od sopstvenog predloga za osnivanje Anketnog odbora o ispitivanju dešavanja u izbornoj noći i time je razotkrivena još jedna laž SNS-a da su opozicione partije "ugurane" u Parlament, a pošto je odbačen i predlog PG Dveri i DSS-a za formiranje Anketnog odbora, time smo posredno dokazali da se SNS plaši istine o izbornim rezultatima - da je opozicija pokradena na prošlim izborima i da naprednjaci uopšte nisu toliko jaki, koliko su zastupljeni u skupštinskim klupama i to na račun pokradenih glasova opozicije.

Za pet godina Vučićeve vlasti niti jedan slučaj korupcije nije završio pravosnažnom sudskom presudom niti se u zatvorima Srbije na zasluženoj višegodišnjoj robiji danas nalazi jedan jedini lopov koji je opljačkao Srbiju u prethodnih 26 godina. Još jedan dokaz da je borba protiv korupcije Srpske napredne stranke velika laž i prevara je da je predsednik zlatiborskog okružnog odbora SNS Dimitrije Paunović još uvek na slobodi - rekao je Obradović.

Bivši predsednik opštine Nova Varoš i aktuelni načelnik Zlatiborskog okruga Dimitrije Paunović iz SNS stoji iza niza korupcionaških afera koje su zatvorene u fiokama policije, tužilaštva i sudova zbog zaštite koju mu najverovatnije pruža visoki funkcioner SNS i donedavni ministar pravde Nikola Selaković.

Ovo je priča o korupciji u vrhu SNS o kojoj Aleksandar Vučić – kao "veliki borac protiv korupcije" se ne oglašava, ako ni nadležni istražni organi. Pozivamo policiju i tužilaštvo da preuzmu dokaze o korupciji bivše vlasti u opštini Nova Varoš. Ovo je priča o ulaganju opštinskih para u opremanje državne imovine koja se potom privatizuje, a da iza svih tih privatizacija stoje Paunovićeve firme ili firme ortaka. Reč je o nenamenskom trošenju narodnih para i prelivanju u privatne džepove. Ovo je slika stranačke pljačke države koja se odvija u celoj Srbiji - zaključio je Obradović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online