Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 23.01.2016.
18:34
Vestionline A

"Podrška Vučiću ako se odrekne EU"

Predizbornu kampanju želimo da pretvorimo u referendum za i protiv EU, odnosno za bližu integraciju sa Rusijom. Ne pravimo predizborne koalicije, a šefa naprednjaka Aleksandra Vučića možemo podržati ako se odrekne EU, izjavio je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

Tanjug
Šešelj nudi podršku Vučiću ako se odrekne EU

Šešelj je u intervjuu za "Sputnjik" rekao da radikali posle parlamentarnih izbora sigurno neće praviti koaliciju sa prozapadnim strankama.

- Treba sačekati da vidimo hoće li se Dveri i DSS uopšte pojaviti u parlamentu, ako se pojave, postojaće mogućnost i za neke oblike saradnje. Ali mi nikada ne pravimo predizborne koalicije Ja lično mislim da oni nemaju šansu da steknu parlamentarni status, ni kad su udruženi Dveri i DSS, ali to je njihova stvar - kazao je Šešelj.

- A ono što mi neprekidno nudimo godinu i dva meseca to je ponuda Vučiću da se odrekne EU, da se orijentiše prema Rusiji i u tom slučaju mogli bismo podržati njegovu vladu bez ikakvih predrasuda. Što je bilo, bilo je. Nama su nepodnošlivi samo oni koji su nam krali poslaničke mandate u prošlosti - tvrdi lider SRS.

Upitan da li misli da je to moguće, Šešelj je odgovorio da je "sve moguće".

- Možda nije najrealnije očekivati ali Vučić je na sve većim mukama. Svestan je da ne sme uvoditi sankcije Rusiji a stalno ga pritiskaju. Ucenjuju ga dalje oko Kosova, a on je popustio već iznad svake mere. A evo sad su ga prevarili oko ZSO. Došao je u situaciju u kojoj mora da preseče Gordijev čvor. Da li je spreman, da li je u stanju - ja to trenutno ne znam, ali nešto tu mora da se desi - naveo je Šešelj.

A. Čukić

Ako dođu po mene, nosiće me na aerodrom

Šešelje je kazao da ne zna kad će mu biti izrečena presuda u Haškom tribunalu.

- Izgleda nisu u stanju da napišu presudu. Dobili su zadatak da me osude, a ne znaju kako. Nisu uspeli da dokažu nikakvu vezu između mene i ratnih zločina i sad mi sude zbog ideologije i tzv. govora mržnje, koji pokušavaju da uzdignu u rang zločina protiv čovečnosti, a to nikad nigde u svetu nije moglo - rekao je lider radikala.

Šešelj je naveo i da se neće dobrovoljno odazvati pozivu tribunala da se vrati.

- Ja tu nisam ni na kakvim mukama, samo Vučićev režim: da li će me po njihovom direktnom zahtevu isporučiti ili neće. Vučić je dosad govorio da neće. Da li će se predomisliti, ostaje da vidimo. Ja nigde neću bežati, neću se sakrivati. Ako dođu po mene, onda će me nositi na aerodrom, imaćemo novi spektakl.

Govoreći o izborima, on je kazao da će glavna parola radikala biti "Srbiju u sigurne ruke" i da im je namera da ovu političku kampanju pretvore u opštenarodni referendum: ko je za ulazak Srbije u EU a ko je protiv, odnosno ko je za što bližu integraciju sa Rusijom, za ulazak u Evroazijsku uniju, u sve oblike istočnih integracija uključujući ODKB. 

Na pitanje da li očekuje da će SRS preći cenzus za ulazak u parlament, Šešelj je kazao da po njihovim podacima "mi već odavno imamo preko 20 procenata uporišta u biračkom telu" i dodao i da misli da su naprednjaci još uvek najjači i da će možda i na ovim izborima biti najjači, ali da su radikali "krenuli naglo uzlaznom linijom i mislim da ih već poprilično ugrožavamo".

EU hoće da nam nametne 200.000 migranata

Govoreći o migrantskoj krizi koja potresa EU, Šešelj je rekao da nije zadovoljan kako se Srbija odnosi prema izbegličkoj krizi.

- Mislim da je Srbija previše otovrena za migrante i da to predstavlja stalnu opasnost. Pogotovu predstavlja opasnost da nam EU na silu nametne da u Srbiji ostane trajno 100.000-200.000 migranata. Kako smo čuli, to bi u prvoj fazi bilo oko 70.000. To bi nama izazvalo strašne nove probleme - navodi on.

- Nemam ništa protiv da se pomogne ženama i deci izbeglicama ali tu ima Sirijaca koji su sposobni za rat. Mi bismo ih vratili sirijskom predsedniku Asadu da ih mobiliše i da se bore za svoju zemlju - naveo je Šešelj.

POVEZANE VESTI

Subota 23.01.2016. 23:26
Da se odreknem EU? Pa frau Adolfina bi me momentalno stavila u top! Ja sam dobio zadatak od mojih gospodara sa Zapada i izvršiću ga... a vi ćete mi, narode Moj, to i omogućiti na narednim izborima, kad opet pobedim sa preko 50% glasova, buaahahaaaaahaaaaa.... ovaj ludački smeh na kraju zanemarite, lekovi su prestali da mi deluju.
Nedelja 24.01.2016. 10:31
Докад више брисање коментара? Да ли вас вучко толико контролише?
Nedelja 24.01.2016. 12:58
ово су бре мои наивећи сарадници и велики издаице. ивер не пада далеко од кладњак. па не може бре ученик да буде другачији од ученитељ. у бре ал смо ми срби глупи.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online