Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 06.01.2016.
13:04
Tanjug A

Vučić o bitangama i siledžijama (koje se pozivaju na njega)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić posetio je na Badnji dan Sigurnu kuću u Beogradu. Tom prilikom, istakao je da oseća prezir prema osobama koje čine nasilje u porodici, da za njih može da koristi samo reči "bitange i"siledžije" i poručio da "niko od države nije jači, a to važi i za nasilnike".

- Država će umeti da nasilnike nauči pameti. Te koji misle da su mnogo jaki zato što tuku žene i decu naučićemo da su u odnosu na državu i zakon mnogo slabi - kazao je Vučić u razgovoru sa štićenicama. On je najavio da će u Sigurnu kuću poslati tim advokata da vide da li i kako mogu svakoj ženi pojedinačno da pomognu. 

Premijer je, prilikom posete Sigurne kuće rekao da ne može da gleda slike posledica nasilja u porodici, jer ga je sramota, i ne zna šta bi uradio, jer se oseća poraženo i bedno. 

Tanjug
U razgovoru sa štićenicama Sigurne kuće

- Ne postoije nikada dobre reči kojim biste izneli prezir prema takvim osobama - kazao je premijer.  

U razgovoru sa štićenicom iz Novog Pazara, po imenu Hajrija, on je poručio da u Srbiji svako može da se zove i preziva kako hoće ili kako je nasledio, a svako kome to bude smetalo - imaće posla sa državom.

- Niko od države nije jači i to važi za svakog nasilnika i barabu - podvukao je Vučić i priznao da nekada institucije mogu da budu spore, neefikasne, ali uvek stvari dođu na svoje mesto.

Nasilnik se pozivao na Vučića i Ljajića

On je, na konstataciju štićenice da se nasilnik pozivao na njega i Rasima Ljajića, naglasio da ne može niko na njega da se poziva, i da svakodnevno tri miliona ljudi kaže da se upravo sa njim "čulo". Što se ministra Ljajića tiče, Vučić je naglasio da on sigurno nikada ne bi štitio nijednog batinaša i siledžiju. Takođe je konstatovao da ne može normalan čovek da isprebija ženu.

Tanjug
Vučić zna za red: Nije došao praznih ruku

Tokom razgovora sa štićenicama Sigurne kuće u svom krilu premijer je držao malog Senada, dete jedne štićenice, kojoj je rekao da mališan ima baš brze noge i da bi trebalo da ga upiše u neki sportski klub. Prema njegovim rečima, najvažnije je da deca budu živa i zdrava i ponovio da su ona najvažnija. 

Koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici Vesna Stanojević je, ukazavši da je premijer učinio veliku čast i značajnu stvar posetom ustanovi, koja zbrinjava 47 lica, je potvrdila, na osnovu iskustva u dosadašnjem radu, da je zapošljavanje štićenica najvažnije.

Sa premijerom u poseti Sigurnoj kući bili su potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, ministar pravde Nikola Selaković i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Vučića i ministre su dočekali sa hlebom i solju, a oni su uzvratili poklonima koje su poneli deci.  

POVEZANE VESTI

Sreda 06.01.2016. 14:01
"Voljeni" zasto cim nesto izjavis odmah se i useerres ? Klasican primer nasilja je Bratislav Gasic . Posto se sam namestio CIK podigni krivicnu prijavu i pokazi kako se postupa sa siledzijama . Nemas ti muda ni za sta . Mlatis praznu slamu kao i uvek ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online