Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 08.12.2015.
05:00
D. Dekić - Vesti A

Pao zbog uvrede, a ne zbog žrtava

Prostačkom uvredom "što volim novinarke koje lako kleknu", ministar odbrane Bratislav Gašić ponovo je pokazao svoje pravo lice. Tek što je u javnosti nametnuto pitanje šta još treba da uradi ministar vojni da bi ga premijer smenio (umesto ranijih poruka da "ne da Gašića"), Aleksandar Vučić je "prelomio": Gašić više ne može biti član njegove vlade!

Fonet
E, bato, bato: Aleksandar Vučić i Bratislav Gašić

Tako mu je od svih grehova, pa i onog koji mu je pripisan za aferu helikopter i stradanje sedmoro ljudi, kako reče Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbije, "ironijom sudbine" glave došao neumesni komentar upućen novinarki TV B92 Zlatiji Labović. Ona je, naime, u Trsteniku, na konferenciji za medije čučnula kako bi omogućila snimanje kolegama.

Plač za prijateljem

Obrazlažući zašto Gašić ne može da ostane ministar, Vučić je ponavljao kako je ministar svoj posao obavljao odlično.
- Gašić je moj prijatelj, potpredsednik moje stranke, jedan od mojih najodanijih prijatelja, imam možda još dvojicu takvih u vladi, bolji je ministar odbrane nego što sam ja bio i deset puta je bolji od nekih naših prethodnika - rekao je premijer i izrazio uverenje da će Gašić razumeti njegovu odluku.

Osim afere helikopter Gašić je politički preživeo još nekoliko afera. Između ostalog i preporuku zaštitnika građana Saše Jankovića Vučiću da ga smeni zbog nezakonitog rada ministarstva i zaključak Agencije za borbu protiv korupcije da je bio u sukobu interesa kada je kao gradonačelnik Kruševca potpisivao ugovore o poslovima finansiranim iz gradskog budžeta sa firmama u vlasništvu članova njegove porodice.

Neumesno i vulgarno

Novinarska udruženja zaprepašćena su neumesnim i vulgarnim rečima ministra upućenim novinarki TV B92, uz ocenu da bi iskrenost Gašićevog izvinjenja bila ubedljivija da ga je dao na licu mesta, pre nego što je skandal dospeo u javnost.

Na još neke razloge za smenu ukazala je Demokratska stranka, koja je, osim pogibije spasilačke misije i jedne bebe, ukazala na Gašićeva klevetanja povodom otkrića o vojnom prisluškivanju funkcionera, kršenje Ustava zloupotrebom službi bezbednosti i ometanjem ombudsmana u nadzoru nad njima, kao i na njegovu hajku protiv zaštitnika. SDS Borisa Tadića je zbog "uličarskog ponašanja" koje šteti ugledu države i vojske tražio hitnu smenu vojnog ministra.

Narodni pokret podseća da je "na sličan način uvredio" i novinarku TV Vranje kada je drsko zapitao zašto nije član naprednjaka. Zanimljivo je da je Saša Janković u danu Gašićevog sramnog poteza oštro kritikovao ovog ministra zbog najave o formiranju štaba za odbranu Vučića, ocenivši da korišćenje vojske za civilne poslove predstavlja "mali državni udar".

POVEZANE VESTI

Utorak 08.12.2015. 06:01
Ови праве спрдњу од државе. Ја сам први за смењивање овог керамиара али погледајте само разлог. Није због пада хеликоптера, није јер је керамичар министар одбране. Смењен је због масног вица. Који ку'рац јеебо вас и Вучић и Гашић и феминизам и слобода говора кад ви од државе правите циркус. ГОМИЛА КЛОВНОВА
Utorak 08.12.2015. 07:17
g...okruzeno slajmom..ovaj ljigavi zeleni procurio do ispod brade pa je morao biti obrisan.ostali se zasad dobro drze oko usana.onih...ONOG.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online