Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 07.12.2015.
02:45
D. Dekić - Vesti A

Državni udar budalaština

Nedavne pretnje državnim udarom u Srbiji, treće u proteklih godinu dana, poput prethodnih istopile su se kao mehur od sapunice, a da za poslednje sejanje panike krivca nema. O državnom udaru progovorio je i predsednik države Tomislav Nikolić okarakterisavši takve najave kao budalaštine, a opoziciona Demokratska stranka je zbog ovih izmišljotina medija bliskih premijeru Aleksandru Vučiću, od suda zatražila krivičnu odgovornost članova Vlade koji su se uključili u zastrašivanje građana.

Tanjug
Predsednik Srbije stavio tačku na farsu o ugroženosti premijera

Čovek od koga je krenula priča o prevratu i rušenju premijera, Dragan J. Vučićević, i prošle jeseni je govorio o "produženom državnom udaru". Krajem prošle godine oglasila se i Treća Srbija koja sa naprednjacima učestvuje u novosadskoj vlasti, tvrdeći da se grupa ljudi koji više od 15 godina dižu revolucije širom sveta sprema da u Novom Sadu i Vojvodini izazove krizu, koja će se preliti na ostatak Srbije.

U poslednjoj priči o državnom udaru uloga je dodeljena i predsedniku koji podseća u intervjuu "Novostima" da je "medijski posredno bio uvučen u igre". Konstruisano je da će doći do štrajka policije, za koji Nikolić priznaje nije ni znao, a navodno je trebalo da povedete policajce da ruše vladu.

Orkestar ministara


Podsećanja radi, ministar policije Nebojša Stefanović je govorio da i unutar SNS-a ima onih koji bi da ruše premijera, a ministar za rad Aleksandar Vulin da velikim silama ne odgovara da Srbija bude jaka država. Ministar pravde Nikola Selaković ocenio je da je na delu pokušaj destabilizacije države i Vlade. Selaković je i u junu 2014. ukazivao na napade policijske mafije na premijera, uz ocenu da bi u svakom ozbiljnom sistemu to bilo okvalifikovano kao pokušaj izvršenja državnog udara.

Zbog ove medijsko-političke ujdurme DS je podneo krivične prijave protiv premijera, ministra policije Nebojše Stefanovića, zdravlja Zlatibora Lončara i TV Pink. Kako je obrazložio funkcioner DS-a Vladimir Todorić, oni su nedelju dana širili strah i paniku i počinili ozbiljna krivična dela, poput zloupotrebe službenog položaja, samovlašća, ugrožavanja sigurnosti i prenošenja ličnih i porodičnih prilika.

- Onda su rekli da su se malo šalili i da nema opasnosti od udara. Očito je namera da državu i građane stalno guraju na ivicu vanrednog stanja, pa da tu situaciju onda smiruju - obrazložio je Todorić.

Pošto nema odgovora ko je spremao državni udar, Demokratska stranka Srbije ocenila je da je reč o kampanji za očuvanje Vučićevog rejtinga i kulta ličnosti.




 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online