Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 05.12.2015.
07:45
D. Dekić - Vesti A

I javni servis "ruši Vučića"

Priča o državnom udaru tabloida "Informer" bliskog premijeru Srbije i pored Vučićevog demantija, kulminirala je prepucavanjem vlasti sa sedmom silom. Posle privođenja dela rukovodstva tabloida "Kurir" zbog navodnog izazivanja panike informacijom da je premijer sa više lica učestvovao u pritiscima i iznudi iskaza bivšeg direktora tog lista, na tapetu se našla urednica u Radio televiziji Srbije Olivera Kovačević. I to zbog toga što je pitala zašto na tužilačkoj vagi istine nema i "Informera" i TV Pink zbog emisije "Rušenje Vučića".

"Mešanje u istražne radnje":Olivera Kovačević

Oštrim kritikama vlasti suprotstavila se javnost stajući na njenu stranu. Kovačevićeva smatra da bi bilo razumno da se saslušaju obe strane.

- Verujem da se posao neće obaviti selektivno do kraja, mada ne verujem da će i ova afera dobiti bilo kakav sudski epilog - ocenila je ona.

Dok SNS tvrdi da je njeno "mešanje u istražne radnje" skandalozno, predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović koja je i glavna urednica "Politike" uzvraća da mišljenje Kovačevićeve ne može biti pritisak na istražne organe. Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Vukašin Obradović napad na Kovačevićevu vidi kao direktan pritisak na javni servis. Direktor Centra za demokratiju i ljudska prava Dragan Dobrašinović ironično je zapitao Kovačevićevu zašto je "umesto dostojanstvenog ćutanja, sigurnosti, zarade i privilegija" izabrala da "glasno razmišlja".

Kolika je plata?

Aleksandar Vulin smatra da novinari i urednici ne treba da komentarišu koga tužilaštvo saslušava.
- Šta vas je to briga - zapitao je Vulin Kovačevićevu.
U SNS-u ističu da su bili u pravu kada su sumnjali u objektivnost pojedinih čelnika RTS, a Kovačevićevu pitaju kolika joj je plata.

- Time ste zauvek okrenuli leđa objektivnom i nepristrasnom novinarstvu kakvom nas uče bardovi profesije, glavni urednik svih glavnih medijskih ureda, premijer Aleksandar Vučić i njegova lepša polovina, ministar istine Aleksandar Vulin - primetio je Dobrašinović.

Narcisoidna vlast

Lider novoosnovane Jake Srbije Saša Mirković, osudio je hajku na novinarku dojučerašnjih kolega iz SNS-a.
- To je pokazatelj da vlast želi nešto da sakrije od naroda, ili je previše narcisoidna i nespremna da prihvati i drugačije mišljenje - istakao je Mirković.
 

Demokratska stranka je, ističući kako je Kovačevićeva, poslednja u nizu meta SNS-a, ocenila da je poruka vlasti da novinari, opozicija, umetnici, intelektualci i TV emisije moraju znati da će nakon iznošenja bilo kakve kritike na račun režima Vučića osveta biti strašna.

POVEZANE VESTI

Subota 05.12.2015. 08:59
Ova dro-lja radi za Amere!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online