Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 22.10.2015.
18:13
Tanjug A

"Srbija treba da investira u Kosovo i svetinje, ali i u Albance"

Istoričar i potpredsednik SPS Predrag Marković izjavio je da Srbija treba da investira u srpske sredine na Kosovu, istakavši da Srbi na Kosovu moraju da žive dobro i imaju prosperitet.

Tanjug
Istoričar i potpredsednik SPS Predrag Marković: Albancima niko neće dati posao osim Srbije

- Naša država mora da investira u svetinje, ali i u Albance. Niko njima neće dati posao u budućnosti osim Srbije. Srbija će biti zemlja koja ce moći da obezbedi budućnost Kosova - rekao je  Marković, pojašnjavajući svoju nedavnu izjavu da Srbija može da povrati Kosovo tako što će ga kupiti.

On je, gostujući na B92, postavio pitanje - ko bi uložio u Kosovo sem nekog ko ima sentimentalni razlog? 

- Šta oni imaju? Lignit kao najprljavije gorivo i drogu, koja kao roba za široko stanovništvo nije dobra - istakao je Marković i naveo da mora da se misli na periode duže od tri do četiri godine, a na pitanje za koliko godina može njegova ideja da bude realizovana, odgovorio je: "Za jedno dvadesetak".     

- Ako bude kao sa Novakom Đokovićem da izgubimo dva seta, a onda dobijemo meč, onda će rezultat za nas biti povoljan. To su dugački turniri, ali je ovo jedan veliki udarac za nas i za našu zemlju - kazao je Marković, komentarišući to što je Izvršni savet Uneska većinom glasova predložio Generalnoj konferenciju Uneska da Kosovo bude prijemljeno u tu organizaciju. 

- Ipak, daću jednu optimističnu statistiku, u Izvršnom savetu Uneska ima 5.400.000.000 stanovnika, 980.000.000 je glasalo za Kosovo, 3,5 milijardi je protiv, a još 850 miliona je udržano, dakle, 80 odsto stanovnika je protiv odluke da Kosovo bude član Uneska - istakao je Marković.

Po njegovom mišljenju, naša država ima alternativne strategije, B rešenja za očuvanje našeg nasleđa jer kosovski Albanci nikako ne ulivaju poverenje u kapacitete da brinu o našim spomenicima. 

- Unesko je ravnodušan prema tome čiji su to spomenici i to je čudno, ali prvobitni greh je načinjen priznavanjem Kosova kao države. U odnosu na taj greh da priznate državu koju vode narkokarteli ovo je samo dosledan korak u tom smislu - dodao je Marković. 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 22.10.2015. 18:23
Ne znam koliko si ti mlad da bi znao koliko je Jugoslavija uložila u šipptariju-3% na poslovni fond(imovina)je svaka firma bila obacezna da izdvoju za nerazvijenu pokrajinu Kosovo.Od toga oni su se razvili jedino u krrvožedne banddite.Zar opet ulagati.Srbija treba da uloži samo u jedan voz i da ih preda njihovim prijateljima EU i aMerici.Smmrt šipptarima!
Četvrtak 22.10.2015. 22:29
Tesko Srbiji ako ovakvi budu pisali njezinu istoriju,a ovaj Markovic ako ovako nastavi da lupa postace i ministar,jer frizuru vec ima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online